Mostanában kevesebb recept születik a blogon és azok is általában diétás változatban készülnek egyszerűen azért mert most jobban odafigyelek a bevitt ételek összetételére és az ízorgiák  mellett figyelek a összetevők arányára is.

Az első 4 hétben fehérje alapú -ún. low carb - diéta szerint étkezem ami azt jelenti, hogy magas fehérjebevitel és sok rost mellett  a bevitt szénhidrát mennyiségét a minimálisra kell csökkenteni.
Előnye , hogy  alacsonyabb lesz a vérzsír szint, csökken a vércukor és  vér inzulin szint, csökken a vérnyomás és javul a koleszterin szint is.  A szénhidrát bevitel hiányában nem ingadozik a szervezetben az inzulin szint, ezért nem is nagyon érezni éhséget.
A diétának számos követője van, de akadnak ellenzők is. Nem javasolt hosszútávon alkalmazni, mert a szervezetnek ideálisan  szüksége van mind a  fehérjére a zsírra és a szénhidrátra is.

A lényeg, hogy napi rendszeres étkezéssel, a zsírszegény hús mellé sok-sok zöldséget fogyasszunk.
És ez a tonhalas diós saláta egy jó példa a laktató ízletes ebédre vagy vacsorára.

 

Hozzávalók (1 főre):
80 Tonhal sós lében (nem olajos!)- Calvo vagy Rio Mare
2 szár zellerszár
2 db paradicsom
2-3 kínai kel levél
6-8 szál rukkola saláta
3-4 madárbegy saláta csomó
1 kis marék dió
 Öntet:
1 ek olivaolaj, fél citrom leve, őrölt bors

 

A zöldségeket összevágjuk egy tálba. Ráhelyezzük a rukkola és madárbegy saláta leveleket. Szépen eloszlatjuk a tetején a tonhalat, megszórjuk durvára tört dióval és meglocsoljuk az öntettel. Egy kis friss kaporral díszíthetjük.

Energiatartalom: 500 kcal (fehérje 36 g,  zsír 28 g, szénhidrát 16 g)

A bejegyzés trackback címe:

https://mindenkaja.blog.hu/api/trackback/id/tr73549579

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ann1294 2012.01.22. 15:27:21

Egyszeru es nagyszeru. Koszonom szepen. Tovabbi low-carb receptek johetnek, en is epp ezt kovetem es minden unalmas es izetlen... eddig. Micsoda otletek.

Mágnes Dóra · http://mindenkaja.blog.hu/ 2012.01.22. 15:42:11

Egyrészt karácsony táján egy dietetikus bemérte a szervezetemet, hogy milyen ételeket kell kizárnom az étrendemből, ahhoz, hogy inkább energiát nyerjek az ételből és ne veszitsek. (ennél egy kicsit tudományosabb volt a diétás tanácsadó megközelitése) . Másrészt most átmenetileg low carb diétán vagyok. Megkaptam az étrendemet és rájöttem, hogy grillezett csiremell + sali helyett a felhasználható alapanyagokból egy csomó izgalmas menü elkészíthető a szabályok megszegése nélkül. Ezért most pár hétig írok pár low carb receptet, de utána is maradok a szénhidrátban sokkal óvatosabb étrendnél. Ötletem van bőven! :-)

Ann1294 2012.01.22. 16:24:27

Igen, nekem is ez a problemam. Grillezett hal/csirkemell es salata helyett valami valtozatossag kell, mert ezt igy nem lehet kibirni. Orulok, hogy ilyenekrol irsz, koszonom elore is.

Mozarellas paradicsom salatat, gorog salatat szoktam meg kesziteni, de itt kihalt a tudomanyom. Most meg ket salataval bovult a tarhazam hala neked. :)

Ann1294 2012.01.22. 16:28:44

Bocsanat, meg van egy salatam (mar 5) a rukola, ra piritott fenyomag, koktel paradicsom, shavingelt (hogy van ez magyarul? - krumplipucoloval szoktam eloallitani) parmezan, tetjere roston sult szezammag olaj es balzsamecet. Csak egy ido utan unalmas...
süti beállítások módosítása