Ha nyár eleje, akkor újkrumpli. Ha  újkrumpli , akkor a sütőben sütött változat a kedvencem, amikor megszúrjuk friss kerti fűszerekkel, meglocsoljuk kis oliva olajjal és sütőben finom ropogósra sütjük, hogy a széle megbarnuljon. Most édeskés aranysárga kukoricával kevertem össze, mert igy remek köret lett a citrommal fűszerezett grillezett hal mellé.

Hozzávalók:
4 szelet hekk filé (persze más halszeletből is lehet)
citromlé
Só bors
70 dkg újkrumpli
250 g Bonduelle kukorica konzerv
zöldfűszerek: kakukkfű, rozmaring, zsálya, bazsalikorm, petrezselyem

A krumplit megmossuk és negyed cikkelyekre vágjuk. Egy tepsibe tesszük és megszórjuk a friss zöldfűszerekkel. Meglocsoljuk egy kis olivaolajjal, átforgatjuk, hogy jól körbejárja az olaj, és 180 C fokos sütőben fedés nélkül 60 percig sütjük. Ha megpuhult, akkor ráöntjük a kukorica konzervet összeforgatjuk, majd a tetejére helyezzük a halszeleteket.
A halat még befűszerezzük sóval, borssal, citromlével és az egész tepsit visszahelyezzük a sütőbe kb. 20 percre.
Egyben készül el a grillezet hal szelet és a kukoricás újkrumpli köret.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mindenkaja.blog.hu/api/trackback/id/tr404550927

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása