Mágnes Dóra 2012.04.15. 12:56

Csirkés wrap

 

Egészséges gyorskaja. Grillezett csirke, sült hagymával, sok-sok zöldséggel tortilla lapba tekerve.
A wrap maga a tortilla lapokbaba való betekerést jelenti. Készülhet tojásrántottával, csirkével, marhával, babbal, a lényeg, hogy sok-sok zöldség kerüljön mellé. Nagyon szeretem hozzá az avokádót, paradicsomot, kaliforniai paprikát és  valami salátát.

Hozzávalók 4 személyre

8 db tortilla lap
25 dkg csirkemell filé
1 nagy fej hagyma
1 ek kókuszolaj
2 gerezd fokhagyma
1 zacskó grill fűszerkeverék (vagy mexikói fűszerkeverék)
fél avokádó
1 db kaliforniai paprika
2 db paradicsom
fél jégsaláta

Paradicsomos szósz hozzávalók
1, 5 paradicsompüré
2 gerezd fokhagyma
1 kk chilipaprika
1 kk frissen őrölt bors

Tejfölös mártogatós
1,5 dl tejföl
1 gerezd fokhagyma
1 ek petrezselyem
1 újhagyma zöldje

A csirkét csíkokra vágjuk és befűszerezzük, sóval, borssal fokhagymával és egy kis csirkés vagy mexikói fűszerkeverékkel.
Amíg pácolódik a hús addig előkészítjük a zöldségeket. A hagymát felszeleteljük , a paradicsomot felkarikázzuk, a kaliforniai paprikát vékony csíkokra vágjuk, a jégsalátát felcsíkozzuk, az avokádót megpucoljuk és szintén csíkokra vágjuk.
Elkészítjük a szószt amit majd a tortillába kenünk. A paradicsomszószt egy kis lábosban összeforraljuk a  zúzott fokhagymával és a fűszerekkel.
Egy serpenyőben(vagy wokban)  felforrósítjuk a kókusz  olajat és rádobjuk a szeletelt hagymát. Addig pirítjuk, amíg világosbarna színt kap. Hozzáadjuk a befűszerezett csirkecsíkokat és folyamatosan forgatva kb. 7 perc alatt  jól átsütjük.
A tortilla lapokat átmelegítjük egy nagyobb serpenyőben ( Tipp: én most közvetlenül a kerámialapon forrósítottam föl oldalanként 7-7 mp alatt), majd megkenjük a paradicsomos szósszal, a közepébe halmozzuk a sült hagymás csirke csíkokat és a változatos zöldségeket.

Szorosan feltekerjük, majd éles késsel kettévágva szolgáljuk föl.
Ideális kísérő hozzá egy kis tejfölös fokhagymás zöldfűszeres mártogatós.

Energiatartalom 1 adagban
380 kcal (zsír 15 g, szénhidrát 43 g , fehérje 29 g)

A bejegyzés trackback címe:

https://mindenkaja.blog.hu/api/trackback/id/tr954442666

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása