2012.03.11. 09:30
Sárgarépás köles
Ismét egy kölessel készült köret , azoknak, akik most ismerkednek a reform étkezéssel és az alacsonyabb szénhidráttartalmú és alacsony glikémiás indexxel rendelkező receptekkel.
A fokhagymás sárgarépával bolondított köles, izgalmas köret sült húsok mellé, de önmagában uzsonnára vagy könnyű hétköznapi vacsorára is fogyasztható.
Hozzávalók 4 személyre
150 g köles
2 szál sárgarépa
2 gerezd fokhagyma
2 ek vaj
kis csokor petrezselyemzöld
Egy lábosban megfuttatjuk a kölest egy picike vajon, majd felöntjük 2 pohár vízzel és lassú tűzön puhára pároljuk. Néha megkeverjük és pótoljuk alá a vizet, ha netán még nem puhult meg, de már kezd leégni.
A tűzről levéve még fedő alatt hagyjuk, hogy a nedvességet magába szívja.
A sárgarépát megpucoljuk és vékony karikára vágjuk.
Egy serpenyőben kevés vajon nagy lángon megpirítjuk a sárgarépa karikákat , hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, megsózzuk és addig pároljuk amíg roppanósan puha lesz.
Belekeverjük a megfőtt kölest és megszórjuk a vágott petrezselyemmel.
(Tipp: ha túl száraz lett az állaga, akkor egy kis húslevessel lazíthatjuk)
Energiatartalom 1 adagban (kb 1 csészényi köret)
80 kcal (Zsír 2 g, Szénhidrát 14 g, Fehérje 2 g)
Szólj hozzá!
Címkék: sárgarépa köles
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Utolsó kommentek