Ismét egy kölessel készült köret , azoknak, akik most ismerkednek a reform étkezéssel és az alacsonyabb szénhidráttartalmú és alacsony glikémiás indexxel rendelkező receptekkel.
A fokhagymás sárgarépával bolondított köles, izgalmas köret sült húsok mellé, de önmagában uzsonnára vagy könnyű hétköznapi vacsorára  is fogyasztható.

Hozzávalók 4 személyre
150 g köles
2 szál sárgarépa
2 gerezd fokhagyma
2 ek vaj
kis csokor petrezselyemzöld

Egy lábosban megfuttatjuk a  kölest egy picike vajon, majd felöntjük 2 pohár vízzel és lassú tűzön puhára pároljuk. Néha megkeverjük és pótoljuk alá a vizet, ha netán még nem puhult meg, de már kezd leégni.
A tűzről levéve még fedő alatt hagyjuk, hogy  a nedvességet magába szívja.
A sárgarépát megpucoljuk és vékony karikára vágjuk.
Egy serpenyőben kevés vajon nagy lángon megpirítjuk a sárgarépa karikákat , hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, megsózzuk és addig pároljuk amíg roppanósan puha lesz.
Belekeverjük a megfőtt kölest és megszórjuk a vágott petrezselyemmel.
(Tipp: ha túl száraz lett az állaga, akkor egy kis húslevessel  lazíthatjuk)


Energiatartalom 1 adagban (kb 1 csészényi köret)
80 kcal (Zsír 2 g, Szénhidrát 14  g, Fehérje 2 g)

A bejegyzés trackback címe:

https://mindenkaja.blog.hu/api/trackback/id/tr614308924

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása