Szeretem a spenótos újkrumplit, sült halhoz nem is kell jobb köret.

A közepes méretű burgonyákat jól megmostam négybe vágtam, egy pici fehér bort löttyintettem alájuk (az újkrumpli sok nedvességet tartalmaz, így pároláskor vizet enged magának). Fedő alatt kis lángon pároltam, talán öt-tíz percet. 

Közben a halat készítettem elő sütéshez, vagyis a jó két órája besózott keszegeket és pár ponytszeletet elővettem a hűtőből és szárazra töröltem itatós papírral. 

A párolódó burgonyák alá egy kanálnyi vajat tettem, majd jól megmosott, a kertből frissen szedett két maréknyi spenótot dobtam rá. Ment még bele két gerezd fokhagyma, só.

A halakat paprikás és enyhén borsos lisztbe forgattam és bő olajban kisütöttem.  A keszegeket ropogósra, a ponyot aranybarnára.

A burgonyáról a fedőt levettem és a levét lassan teljesen elpárologtattam.

  

 

 

 

 

 Fehér bor dukál hozzá, bár gondolom sörrel is leöblíthető.

A bejegyzés trackback címe:

https://mindenkaja.blog.hu/api/trackback/id/tr614536299

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mágnes Dóra · http://mindenkaja.blog.hu/ 2012.05.27. 11:56:30

Tegnap nálunk is hal volt újkrumplival. :-)
Már megint egy hullámhosszon vagyunk. :-)
süti beállítások módosítása