Az ihletet a Két szerecsen étteremből vettem, csak ők finom porhanyósra sütött nyúlcombbal kínálják. Nagyon finomat vacsoráztunk ott és gondoltam megismétlem otthon is ugyanezt csak csirkéből.
A hús zamatát a friss kerti zöldfűszerek adják, amiben a rozmaring dominál, a tejszínes mustáros gnocchit frissen reszelt szerecsendióval bolondítottam meg.

 

Hozzávalók 4 személyre

8 db csirkecomb
zöldfűszerek (rozmaring, kakukkfű, zsálya)
5 dkg vaj
500 g gnocchi (krumpli gombóc)
fél póréhagyma
120 ml tejszín
1 dl tej
2 ek mustár
1 ek méz
só bors
szerecsendió

 

A csirkecombokat egy tepsibe helyezzük megszórjuk sóval, borssal, zöldfűszerekkel és vajdarabkákat helyezünk a tetejükre.  Fólia alatt 180 C fokos sütőben sütjük 40 percig, majd fólia nélkül ropogósra sütjük kb. 20 perc alatt.
Közben felteszünk vizet főni a gombócoknak, majd a forrássban lévő vizben kb. 4 perc alatt kifőzzük a gnocchi gombócokat és leszűrjük.
Egy kis olivaolajon megpároljuk a karikára vágott újhagymát, felöntjük egy kis tejjel, tejszínnel , majd mézzel és mustárral keverjük össze. Belereszeljük a szerecsendiót, picit sózzuk, borsozzuk.
A kifőtt ghnocchit összekeverjük  a tejszínes mustáros szósszal és a finom csirkecomb mellé tálaljuk. 

A bejegyzés trackback címe:

https://mindenkaja.blog.hu/api/trackback/id/tr274553462

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kerma · www.kerma.hu 2023.04.18. 15:53:11

Ezt a napokban tuti megcsináljuk.
Üdv Kerma
kerma.hu/
süti beállítások módosítása