2011.10.31. 10:01
Mustáros heringsaláta
Tudom, hogy nem mindenki van oda a ruszliért, azaz a pácolt heringért. Aki viszont egyszer ráérzett a vajpuha savanykás hal ízére annak tetszeni fog ez a saláta. Hol lehet jó ruszlit kapni? Egyik jó beszerzőhely a hipermarketek halas pultja közelében, másik az IKEA shopban, harmadik pedig az orosz ételeket árusító Arbat bolthálózatban (http://www.arbat.hu/).
Most vegyesen svéd és orosz ruszlit használtam fel. A svéd hering inkább kapros olajos pácot élvezi, az orosz inkább ecetes cukros lében úszik. A páclében lévő hagymát ne dobjuk ki, mert az is remekül egészíti ki a salátát.
Hozzávalók:
100 g svéd natúr hering páclében
100 g orosz natúr hering páclében hagymával
20 db kapri bogyó
5 ek majonéz
1 ek dijoni mustár
A heringet feldaraboljuk és összevágjuk a páclében lévő hagymát. Hozzáadjuk a kapribogyót és összekeverjük az majonézes mustáros öntettel. Pirítós kenyérrel tálaljuk.
Szólj hozzá!
Címkék: hal mustár hering majonéz kapri bogyó
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Utolsó kommentek