Mágnes Dóra 2011.06.05. 13:48

Eper szexszel

 

Eredeti címe az lett volna, hogy "eper kekszszel és joghurttal", de először elgépeltem és most már legalább lesz neve ennek a pohárkrémnek.
Nem utolsó sorban úgyis afrodiziákumnak számít az eper és az amaretto likőr is.
A szokásos joghurtos eperkrémet dobtam föl egy kis Amarettivel, ami valójában Amaretto likőrös makaron -szerű keksz. És még egy fontos kivánsága volt a családnak, hogy rusztikus eperdarabokat is szerettek volna érezni a krémben.
 
Hozzávalók:
0,5 kg földieper
5 dkg Amaretti keksz
2 cl Ameretto likőr
3 dl natur vagy epres joghurt
2 ek barnacukor
1 csomag zselatin.
 
Megmossuk az epret és levágjuk a zöld szárát. Az eper felét a natúr joghurttal együtt habosra turmixoljuk, a másik felét pedig egy külön tálban megcukrozzuk és villával összetörjük, hogy jó kis rusztikus darabok legyenek benne.
A zselatint feloldjuk pici vízben és a felét az epres joghurthoz öntjük a másik felét pedig belekeverjük az eperpürébe. 20 percre hűtőbe tesszük, hogy egy kicsit megdermedjen.
Az Amaretti kekszet mozsárban összetörjük és minden pohár aljára teszünk belőle 1-1,5 cm-es réteget. Meglocsoljuk pár csepp amaretto likőrrel. Most jöhet rá a joghurt, majd külön a tetejére az eperhús püré. (Tipp: Én csíkosra terveztem, de mégis elsüllyedt a joghurtban a püré, szóval lehet, hogy a fordított sorrendben jobban működne, hogy szép csíkos krémet kapjunk)
A tetejét kekszszel díszítjük majd pár órán át hagyjuk, hogy a hűtőben összeérjenek az ízek.

A bejegyzés trackback címe:

https://mindenkaja.blog.hu/api/trackback/id/tr482959031

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása