2012.05.13. 17:12
Andalúz epersaláta
Andalúz sztárszakácstól, Martin Goldman séftől, tanultam ezt a pofonegyszerű epres finomságot. Senki ne ijedjen meg a hozzávalók hallatán, mert cherry ecet és őrölt bors kell hozzá, de higgyétek el, hogy valóságos ízek harmoniája! Egy könnyű desszert ebéd után.
Hozzávalók
50 dkg eper
4 ek cherry ecet , Vinegre de Jerez
(helyettesíthető balzsamecettel)
3 ek cukor (nyírfacukor)
frissen őrölt bors
Az epret megtisztítjuk , negyedekbe vágjuk és egy nagyobb tálba helyezzük. Meglocsoljuk a cherry ecettel, megszórjuk a cukorral és egy kis borsot őrölünk rá.
Egy kanállal széles mozdulatokkal addig keverjük, amíg a ropogós cukor feloldódik az ecetben és az eper levében és már haljuk a keverés hangján, hogy már nem súrolja a kanalat (ezt szó szerint úgy tanultuk).
Kis tálkákba merjük és azonnal tálaljuk.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Utolsó kommentek