IMG_2375.JPG 

Van aki nem tudja hús nélkül elképzelni a spagettit, de ez a zöldségekben gazdag változat ízorgiában talán még finomabb is. És ami a spagetti előnye, hogy amíg kifőzzük a tésztát, addig el is tudjuk készíteni a ragut. Mostanában a sült édeskömény nálam az egyik favorit és remekül illik a zöldbabhoz, ezért a zöldségek közé került még zellerszár, édeskömény, sárgarépa és póréhagyma is. A chilis-gyömbéres- szerecsendiós fűszerezés egyből elegáns ízt varázsol a zöldségeknek.
A feta sajt a végén ráolvad a meleg zöldséges ragura és selymes krémes réteggel vonja be a spagetti tésztát . A pirított dió méltón koronázza meg a fogást, amit egy kis könnyed borral érdemes elfogyasztanunk.
 
Hozzávalók:
20 dkg mirelit zsenge zöldhüvelyű bab
1 szál póréhagyma
2 db kisebb sárgarépa
4-5 zellerszár
1/2 édeskömény
4 gerezd fokhagyma
100 g FETA sajt
1 marék dió
1 kk reszelt gyömbér
1 kk chilipaprikakrém
1 kk. szerecsendió
só, bors
 
A zöldségeket felaprítjuk és egy nagy serpenyőben olivaolajon elkezdjük pirítani. Ha a kicsit megpirultak a zöldségek, akkor adjuk hozzá a mirelit zöldbabot.
Megfűszerezzük sóval, borssal, szerecsendióval. Belereszelünk egy kis gyömbért és ízlés szerint belekeverünk egy kis chilipaprika krémet és egy maréknyi diót is. A zöldségek a dióval együtt kb. 10 perc alatt megpuhulnak, de még nem esnek szét.
Leszűrjük a spagetti tésztát és a zöldséges raguhoz keverjük. A végén kockára vágott fetasajtot teszünk a tetejére és fogyasztás előtt összeforgatjuk.
IMG_2356.JPGIMG_2378.JPG
 

A bejegyzés trackback címe:

https://mindenkaja.blog.hu/api/trackback/id/tr383436523

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása