Még a mexikói napsárga kukoricaleveshez készült egy rendes mexikói főétel is: egy jó kis Taco gazdagon.
A Lidl-ben kaptam taco shell-t, azaz kukorica lisztből készült elősütött félbehajtott lepényt.
 
A kukorica vagy búza lisztből készült lepények alapja tortilla, de formája és felhasználása szerint különböző neveket kaptak:
Amikor a lepény kukoricalisztből készült , kisebb lapocska, megtöltik és félbe hajtják az a Taco.
Amikor a lepény nagy nagyobb, megtöltik és feltekerik, majd mind a két végét behajtják, akkor Burrito.
Amikor a lepényt megtöltik, majd feltekerik és forró zsiradékban kisütik, akkor Enchilada.
Amikor két lepény közé tölteléket és/vagy sajtot (ezen vitatkoznak a téma szakértői) raknak, majd serpenyőben vagy tepsiben átsütik, az a Quesadilla.
Amikor a lepényt olajban vagy szárazon kisütik, majd rétegezve megtöltik az a Tostada.
Amikor a lepényt háromszögletű darabokra vágják, olajban vagy tepsiben megsütik akkor Tortilla chips ami a Nachos alapja.
(Forrás: Horasz.blog.hu)
 
A Taco egy jó kis közösségi étel, mert a kis lepényként mindenki saját ízlése szerint töltheti meg fűszeres csirkével, babbal, zöldségekkel , taco szósszal , fejföllel és sajttal.
A Taco összeállítása:
A taco lapra tesszünk jégsalátát, aztán a csirkés-babos ragut, paradicsomos taco szószt, tejfölt és a végén sok-sok reszelt sajtot. Kézzel –lábbal esszük!
 
Taco fűszerkeverék
Először is valami jó kis fűszeralapot kell készíteni a csirkéhez. A boltban kapható taco fűszerkeveréket könnyedén elkészíthetjük otthon is. Vigyázat igazán csípős!
1 ek chili pehely
1 kk fokhagyma por
2 kk őrölt bors
1 kk oregano
2 kk őrölt kömény
2 kk piros paprika
1 ek só
 
Fűszeres csirke babbal
Hozzávalók:
50 dkg csirkemell filé
1 nagy vöröshagyma
1 nagy paradicsom
1 db piros kaliforniai paprika
200 g fekete bab konzerv
Oliva olaj
 
Egy nagyobb serpenyőben kevés olajon megfuttatjuk a kockára vágott hagymát, majd a csirkével együtt pirítjuk egy kicsit. Rászórjuk a taco fűszerkeveréket, jól elkeverjük. Hozzáadjuk a kockára vágott paradicsomot, a piros kaliforniai paprikát és egy pohár vízzel felöntve fedő alatt pároljuk 10 percig, hogy az ízek jól átjárják a húst.
Ha megpuhult a csirke, akkor hozzáadjuk a konzerv babot, jól elkeverjük és összepároljuk.
(Tipp: az autentikus recept szerint a mexikóiak nem tesznek bele kukoricát, de ilyenkor lehet ilyenkor lehet bele tenni még  konzerv kukoricát is)
Fedőt levéve még kicsit megpirítjuk.
 
Taco szósz
3 db paradicsomot felkockázunk és egy lábosban felforraljuk, hogy egyet rottyanjon. Korianderrel, chilivel , sóval és 1 db lime préselt lével ízesítjük.
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A bejegyzés trackback címe:

https://mindenkaja.blog.hu/api/trackback/id/tr974553013

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása