2011.12.25. 13:49
Diós gnocchi
A pirított dióval és parmezánnal készült gnocchi tészta gyorsan elkészíthető köret finom sült húsok mellé, de vegetáriánus főételnek is megfelel. Frissen sült szűzérméhez vagy rózsaszín kacsamellhez , hmmm de finom! Készülhet friss házi készítésü gnocchival is, de ez a leírás az előkészített krumpli nudlival született.
Hozzávalók:
50 dkg előre készített gnocchi tészta (azaz krumplis nudli olasz módra)
1 nagy marék dió
2 ek vaj
2 ek olivaolaj
5 dkg parmezán sajt
Egy nagy lábos forró vízben kifőzzük a gnocchit.
Közben egy serpenyőben forró vaj és olivaolaj keverékében egy kicsit megpirítjuk a mozsárban durvára őrölt diót. Vigyázzunk, hogy nehogy megégjen, ezért csak 1-2 percig süssük.
A leszűrt gnocchit beöntjük a serpenyőbe és pár percig együtt forgatjuk a dióval.
Parmezánt reszelünk rá és már kész is. Felszolgáláskor meglocsoltam egy kis selymes édeskés balzsamecet krémmel.
Szólj hozzá!
Címkék: dió parmezán gnocchi
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Utolsó kommentek