Egy hidegtálkészítő ismerősöm árulta el egyszer, hogy a népszerű krumplisalátájuknak az a titka, hogy a majonézt uborka lével öntik föl. Ettől kellemesen savanykás és egyben pikáns is . Azóta én is így készítem itthon.
 
Hozzávalók
1 kg salátába való krumpli
1 fej lilahagyma
3 db csemege uborka
1 dl csemege uborka leve
1 kis tubus majonéz
2,5 dl tejföl
1 ek. mustár
Petrezselyem
Só, bors, cukor
 
 
 
 
 
 
 
A krumplit héjában megfőzzük, majd melegen megpucoljuk. Miután kicsit kihűlt kockára vágjuk és tálba tesszük. Hozzáadjuk az apró kockára vágott uborkát és a vékonyra szeletelt lilahagymát.
(Tipp: egy kis csípős pepperonit is szeletelhetünk bele).
Egy külön tálban kikeverjük az öntetet. A majonézt, tejfölt és uborka levet összekeverjük, sóval borssal, cukorral és egy kis mustárral ízesítjük. Az öntetet ráöntjük a krumplira, összekeverjük az apróra vágott petrezselyemmel és fogyasztás előtt behűtjük.
A hűtőben szépen összeérnek az ízek. Kiváló köret sült vagy rántott húsok és halak mellé.
Karácsonykor a rántott harcsához is ezt szoktam kínálni.

Print

A bejegyzés trackback címe:

https://mindenkaja.blog.hu/api/trackback/id/tr202207262

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása