Az arab népek évezredek óta fogyasztják a hibiszkuszteát jó íze és áldásos hatása miatt.
A hibiszkusz nemcsak gyönyörű növény, számos gyógyhatással rendelkezik. Virágszirmából különleges aromájú gyógyteát készítenek. Az arabok úgy ívják, hogy KHARKADI.
Mi általában Egyiptomban szoktuk venni kilós kiszerelésben, de itthon is kapható szálas és filteres változatban is.
Kellemesen savanykás ízű tea, kiválóan oltja a szomjat. Magas C-vitamin tartalommal rendelkezik, erősíti az immunrendszert, ezáltal csökkenti a szívbetegségek és a rák kialakulásának esélyét is, és a kutatások szerinte csökkenti a vérnyomást. Segíti az emésztőrendszer működését, enyhén vízhajtó köhögéscsillapító és köptető. Torokgyulladásra is alkalmazzák.
A hibiszkusz teája melegen és hidegen is fogyasztható. Engem az íze egy kicsit a meggyszörpre emlékeztet.
Kevesen tudják, hogy enyhülést hoz a nyári melegben, hiszen kiválóan hűti a szervezetet.
Reggel érdemes elkészíteni egy nagy kancsóval, és egész nap kortyolgathatjuk.

 

 

A hibiszkusz tea elkészítése
Forraljuk fel 5 dl dl vizet, és merjünk bele 3 evőkanál szárított hibiszkuszvirágot. Ha felforrt és beleoldódott a sötétpiros lé, akkor hagyjuk egy kicsit hűlni. Szűrjük le az elázott szirmokat, majd ízlés szerint édesítsük kb. 5 evőkanál cukorral elkeverjük.
Ezt a sűrűbb kivonatot felöntjük még 1 liter hideg vízzel, palackba vagy kancsóba töltjük és hűtőbe tesszük.

A hibiszkusz virága és a tealevelek:

Print

A bejegyzés trackback címe:

https://mindenkaja.blog.hu/api/trackback/id/tr582129202

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása