Régebben furán néztek rám a hipermarketek zöldséges standján, amikor a friss újkrumpli közül válogattam ki a legapróbbakat. Most azonban találtam már direkt hálós kicsi szemű mogyoró krumplit.
 
Hozzávalók:
1 kg pici kerek újburgonya
olaj
rozmaring, kakukkfű (és amilyen zöldfűszer elérhető)
 
 
 
A krumplikat forró sós vízben 10 perc alatt előfőzzük majd lecsepegtetjük és tepsibe szórjuk. Meghintjük a zöld fűszerekkel, lespricceljük egy kevés olajjal és forró sütőben (lehetőleg hőlégkeverésen) ropogósra sütjük. Akkor finom, amikor a külső héja már ráncos és roppanós, belül a krumpli pedig olyan lágy mint egy gesztenyepüré. Csak tálaláskor sózzuk.
Ízletes és domináns köret halak, húsok mellé.
 

Print

3 komment

Címkék: krumpli

A bejegyzés trackback címe:

https://mindenkaja.blog.hu/api/trackback/id/tr921968688

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jókaja · http://jokaja.hu 2010.05.02. 16:22:23

Ez az, amiért elviselem, hogy a piaci árus kételkedik szellemi épségemben :-)
Épp tegnap írtam róla én is.

Mágnes Dóra · http://mindenkaja.blog.hu/ 2010.05.03. 07:23:03

@jókaja: régebben volt olyan zöldséges ahol félretették nekem a kiskrumplikat. :) Ebben a szezonban minden hétre veszünk, addig amíg meg nem unjuk. :)
süti beállítások módosítása