2012.01.22. 16:05
Fittness csibefasírt
Ha szeretnénk odafigyelni az ételünk zsír és szénhidrát tartalmára is, akkor a megszokott fasírtunkat könnyen átalakíthatjuk fitnesz változatra (low carb).
Először is csirkemellet használunk, mert annak a legkisebb a zsírtartalma a többi húshoz képest. A húsba pedig zabpelyhet keverünk és meglepő, hogy mennyire nem fog hiányozni a zsemle töltet és a zsemlemorzsa. Ha fehérje dús - alacsony szénhidráttartalmú életmódot követünk, akkor csak a tojások fehérjét keverjük bele. Finom fokhagymás paradicsompürével ízesítjük. Ne sajnáljuk a fűszerezést, mert a csirke önmagában azért elég ízetlen.
Most nem kevertem bele reszelt zöldséget, de legközelebb sárgarépával vagy cukkinivel is turbózhatjuk.
Van aki az egyben fasírtot szereti van aki inkább a kis gombócokat. Az egyben fasírt előnye, hogy a sütőben sütéskor nem szív magba annyi olajat.
De ezt a fitnesz változatot kinek-kinek kívánsága szerint őzgerinc formában vagy muffin formában sütjük ki és így garantáltan kevés zsírt fog felvenni.
Hozzávalók
1 kg csirkemell darálva
100 g zabpehely
2 tojás (vagy 3 tojásfehérje)
300 ml sűrített paradicsom
100 ml vörösbor
4 gerezd fokhagyma
1 kk bazsalikom
1 kk kömény
1 kk chilipehely
1 ek piros paprika
só, őrölt bors
Egy lábosban pici olajon megfuttatjuk az zúzott fokhagymát , felöntjük a paradicsomlével, a vörösborral és kevés vízzel. Bazsalikommal, köménnyel, chilivel , oregánóval , sóval, borssal fűszerezzük és 5 percig összeforraljuk.
Közben a darált csirkehúst összekeverjük a zabpehellyel és a tojásokkal (Low carbosok- tojásfehérjével!). A csirke húsba is teszünk egy kis fűszert: sót, borsot, pirospaprikát, majd belekeverjük a piros paradicsomszósz negyedét (!).
(Tipp: kevertem a húsba egy kis szárított natúr zöldségkeveréket, de ilyenkor lehet beletenni a reszelt répát, vagy reszelt cukkinit)
A darált húst jól összedolgozzuk, majd teflon őzgerincformába töltjük , vagy teflon muffin tepsibe adagoljuk.
Előmelegített sütőben 180 C fokon sütjük. Az őzgerincet 30 percig , ha muffin tepsibe tettük akkor 25 percig. Ekkor megkenjük a tetejét a paradicsomszósz másik negyedével (!) és visszatesszük a sütőbe 5-10 percre.
Ha elkészült akkor még a formában hagyjuk hűlni 10 percet, utána kiborítjuk és szeleteljük.
Köretnek sok-sok salátával és a maradék paradicsomszósszal tálaljuk.
Energiatartalom 100 g fasírtban:
191 kcal (Zsír 9 g szénhidrát 12 g, fehérje 14 g, rost 2 g)
Képek az őzgerincben és a mufintepsiben készült változatról:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
cozumel 2012.01.22. 20:15:41
Mágnes Dóra · http://mindenkaja.blog.hu/ 2012.01.22. 20:24:35
cozumel 2012.01.22. 21:04:54
Mágnes Dóra · http://mindenkaja.blog.hu/ 2012.01.22. 21:17:46
cozumel 2012.01.22. 22:14:24
Ann1294 2012.01.27. 18:47:02
Mágnes Dóra · http://mindenkaja.blog.hu/ 2012.01.28. 15:51:12
Ann1294 2012.01.28. 17:10:40
Egyben sutve nem eszi meg, de ha kis gombocokat formazok belole akkor igen. Ezt ki erti?
Utolsó kommentek