2012.01.21. 15:53
Grillezett lazac sült paprikával és sáfrányos kölessel
Egész héten azt terveztem, hogy hétvégén finom lazacot fogok sütni. Ráadásul bejelentkeztek ma hozzánk vendégek is, így reggel elmentem METRO-ba friss halért és kék kagylóért. A kagylóból egyszerű már megint mules marinieres készült, csak nálam vörösboros változatban és paradicsommal. (Recept leírás itt: http://mindenkaja.blog.hu/2011/10/22/feketekagylo_vorosboros_paradicsomos_martasban )A lazac mellé szép színes sült kaliforniai paprika , fekete oliva bogyó és aszalt paradicsomot grilleztem.
Köretnek rizs helyett sokkal egészségesebb lassú felszívódású sáfrányos kölest készítettem mentás, chilis ízesítéssel. A LOW CARB diéta szerint köret nélkül fogyasztható.
Az egész menü fél óra alatt készült el és nem csak finom lett, hanem a sok színes étel miatt a szemnek is gyönyörködtető.
Hozzávalók 6 személyre:
1 kg bőrős lazactörzs
1 -1 piros, zöld, sárga kaliforniai paprika
60 g fekete oliva bogyó
50 g aszalt paradicsom
1 kk rózsabors, só
A színes paprikákat vékony csíkokra vágjuk, az oliva bogyót és az aszalt paradicsomot felkarikázzuk.
A bőrős lazac filét süthetjük egyben , vagy személyenként megfelelő haltörzsekre vágva. A lazacot kicsit besózzuk és megszórjuk őrölt rózsaborssal.
A bőrével felfelé fektetjük bele a tepsibe, hogy a bőrében lévő zsiradék sütés közben átjárja a húst. A lazac mellé szórjuk a zöldségeket és előmelegített sütőben 180 C fokon letakarás nélkül fél órát sütjük, hogy a hús világos fehéres-rózsaszín legyen. (Tipp: onnan tudjuk , hogy átsült a hús, ha villával egy kicsit megtúrjuk , akkor a hal húsa omlósan szétválik)
Tálaláskor a bőrét érdemes lehúzni. Köretnek sáfrányos kölest mentával és chilivel szolgáltam föl.
Energiatartalom 1 adagban 16 dkg lazacszelettel:
250 kcal (zsír 8g , szénhidrát 11 g ,fehérje 33 g)Sáfrányos köles mentával és chilivel
Hozzávalók:
1 bögre (kb. 200 g) köles
1 kk sáfrány (helyettesíthető 1 ek kurkumával)
2 kk natur vega mix
2 kk chilipehely
2 kk szárított menta
1 evőkanál olivaolajon egy perc alatt megfuttatjuk a kölest, majd felöntjük 2 bögre vízzel. Beízesítjük egy csipet sáfránnyal , pici sóval, a natur vega mixszel, a chilivel, és a mentával.
Lassú tűzön puhára fűzzük kb. 25 perc alatt és közben néha átkeverjük, hogy le ne égjen. Ha elfőtte a levét mielőtt megpuhulna, akkor pótoljuk egy kis vízzel.
Energiatartalom 1 csésze kölesben:
207 kcal (zsír 2g , szénhidrát 41 g ,fehérje 6 g)
1 komment
Címkék: lazac menta chili sáfrány kaliforniai paprika szárított paradicsom olivabogyó köles low carb
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Utolsó kommentek