2011.07.24. 20:00
Zsályás csirkemáj
A csirkemájat sok-sok frissen vágott zöldfűszerrel sütöttem ki egy kis olajon.
Mindig sütök hozzá szívet is mert szeretem. :)
Hozzávalók:
25 dkg csirkemáj szívvel
1 csokor zöldfűszer: zsálya, kakukkfű, rozmaring
Őrölt bors
Só
A csirkemájat és szívet megpucoljuk és hegyes késsel egy kicsit megszurkáljuk, hogy ne pöfögjön sütés közben.
Egy kisebb lábosban olajat forrósítunk és beledobjuk a májat, megborsozzuk és megszórjuk apróra vágott kakukkfűvel és rozmaringgal. Egy ág zsályát teszünk mellé. Rövid ideig sütjük, hogy a májból már kiserkenjen a rózsaszín leve, de még nem süljön keményre. Akkor jó, ha a közepe egy gombostűfejnyit rózsás marad. Csak a legvégén sózzuk meg. Friss kenyérrel melegen, vagy akár lehűtve tálaljuk.
Szólj hozzá!
Címkék: csirke zsálya csirkemáj
A bejegyzés trackback címe:
https://mindenkaja.blog.hu/api/trackback/id/tr573094225
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.
Utolsó kommentek