Török nevén: Kabak mücveri
Törökországban tanultam ezt a finom kis lepénykét. Titka, hogy a palacsatintatésztába zukknit reszelünk és sok-sok zöldfűszerrel de legfőképpen mentával ízesítjük. A menta csodálatosan illik a tökfélékhez és tavaszra-nyárra kiváló hűsítő és mégis édeskés reggeli, uzsonna, vagy könnyű vacsora.
Hozzávalók:
2 db cukkini
2 szál újhagyma
4 db tojás
4 ek liszt
20 dkg Fetasajt
Só, bors
1 ek török piros paprika pehely
1 csomó kapor
1 csomó petrezselyem
1 csomó menta
Öntethez:
2 dl joghurt
1 gerezd fokhagyma
A friss zöldfűszereket (kapor, menta, petrezselyem)késsel vágjuk nagyon apróra, majd karikázzuk fel az újhagymát is.
Vágjuk félbe a cukkinit és a magos részét vágjuk ki belőle, mert az túl sok nedvességet tartalmaz. Majd reszeljük le a cukkinit nagylukú reszelőn és egy kicsit kézzel facsarjuk ki belőle e levét.
Egy tálban keverjük el a lisztet tojással , majd dolgozzuk bele a feta sajtot a zöldfűszereket a piros paprikát a reszelt cukkinit és az újhagymát. Pici sóval (de vigyázzunk nehogy a Feta miatt túlsózzuk) és frissen őrölt borssal ízesíthetjük.
Pihentessük a kikevert masszát 10 percig langyos helyen.
Egy serpenyőben melegítsünk annyi olajat, ami éppen befedi a serpenyő felületét, majd kis kanállal cukkinis tészta halmokat képezzünk és a kanál gömbölyű felével lapítsuk ki.
Süssük mindkét oldalukat aranybarnásra és ügyeljünk, hogy az olaj ne legyen túl forró nehogy hamar megégjen a palacsintánk.
Papírtörölközőn szárítsuk le a palacsintákat ha túl olajos lenne, majd fokhagymás joghurttal tálaljuk.
.jpg)
Utolsó kommentek