2011.05.21. 14:51
Kókuszos csirkecomb csípős eperrel
Meglepő , hogy a kókuszos csirke nem édes, hanem inkább fűszeres sós étel, amelyet kiválóan egészít ki a csípős eper.
A kókuszreszelék nem is édes magában, ezért tejföllel elkeverve inkább vajas íze lesz. Nem kell hozzá egyéb fűszer csak só és bors. Ennél egyszerűbb sült hús recept nincs is!
A receptet eredetileg több mint 15 éve egy Nők Lapjában olvastam Lajos Maritól.
Hozzávalók:
6 db csirkecomb
só, törött bors
2 dl tejföl
100 kókuszreszelék
3 ek vaj
A csirkecomb bőrét lehúzzuk (nem finnyásságból vagy diétából húzom le, hanem azért, mert a kókuszos bunda alatt úgysem sülne ropogósra).
A csirkéket megsózzuk, megszórjuk törött borssal és vajjal kikent tepsibe helyezzük.
A kókuszreszeléket egy tálban összekeverjük a tejföllel és a tepsibe fektetett csirkehúsok tetejére halmozzuk.
Mindegyik tetejére teszünk egy kiskanálnyi vajat és 180 C fokos sütőben kb. 1 órán át sütjük, amíg a kókuszos borítás aranyszínű nem lesz.
Amíg sül a csirke addig elkészítjük a fűszeres eper chutneyt, melynek leirásátt lásd idekattintva.
A sült kókuszos csirke és a csípős eper mellé krumplipürét kínálhatunk.
Szólj hozzá!
Címkék: csirke kókusz eper
A bejegyzés trackback címe:
https://mindenkaja.blog.hu/api/trackback/id/tr372921491
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.
Utolsó kommentek