2012.03.04. 13:50
Rozmaringos szűzérme rolád fenyőmagos kelkáposztával
Kelkáposzta igazi klorofil bomba a nagyon finom porhanyós szűzérme mellé. A kelkáposztát méltatlanul szinte csak főzelékbe és rakott kelkáposztának készítjük el, pedig a baconos, fenyőmagos fokhagymás változata ízletes és fantáziadús köret . Itthon az egyik kedvencünk hétköznap a kelkáposztás farfalle, amikor ezt feltétet tesszük a masnitésztára egy kis parmezánnal.
Ha épp nincs otthon fenyőmag, akkor hántolt napraforgómaggal is nyugodtan helyettesíthetjük.
A szűzérme egy kis illatos fűszerekkel bolondítva, baconbe tekerve és pedig gyorsan átsül.
Csökkentett szénhidrát diétát követőknek tökéletes köret a kelkáposzta levél. Akik pedig nem számolják az energiatartalmat, azoknak fűszeres sült krumpli vagy krumplipüré körettel ajánlom.
A klorofil zöld színét a növényben lévő pigment adja. Mindenféle zöld növény klorofil tartalma igen magas. A klorofil tartalmazza a növény által felvett napenergiát, amely nagyon jó az immunrendszer megerősítésére. Lassítja az öregedést, mivel sejtmegújító tulajdonságokkal rendelkezik. Valósággal megfiatalítja a szervezetet.
Rozmaringos szűzérme rolád
Hozzávalók:
80 dkg (2 szál ) szűzérme
10 szelet bacon szalonna
2 szál rozmaring
2 gerezd fokhagyma
rózsabors
Só, őrölt fekete bors
A szűzérmét felvágjuk kb. 4 cm-es szeletekre és nagyon óvatosan meglapogatjuk, hogy pogácsa formát kapjunk. Megfűszerezzük sóval, törött borssal, kerek formára igazítjuk, betekerjük bacon szalonnába és fokpiszkálóval megtűzzük.
A tetejét még megszórjuk törött rózsaborssal , zúzott fokhagymával és rozmaring levéllel.
Egy serpenyőben vajat olvasztunk , beleszórunk egy szár rozmaringot, hogy beleoldódjon a zamata, majd kivesszük.
A szűzérme roládok mindkét oldalát 2-2 percig sütjük, hogy barnás színt kapjon , majd fedő alatt 8 percig pároljuk .
Fenyőmagos kelkáposzta csíkok
Hozzávalók:
1 szelet bacon szalonna
2 ek oliva olaj
4 gerezd fokhagyma
50 g fenyőmag (vagy napraforgómag)
1 kisebb fej kelkáposzta
2 kk őrölt kömény
Só, bors
A kelkáposztát levelekre szedjük, megmossuk, majd a leveleket félbevágjuk és a középső vastag erezetét kivágjuk. A félbehajtott leveleket 1 cm-es csíkokra vágjuk .
Egy serpenyőben oliva olajon kicsit megfuttatjuk a szalonnát, hozzáadjuk a szeletelt fokhagymát és a fenyőmagot. Ha a mag egy kicsit megpirult, akkor gyorsan rátesszük a kelkáposzta leveleket.
Kicsit együtt pirítjuk, megszórjuk a fűszerekkel, majd egy pohár vízzel felöntve fedő alatt puhára pároljuk kb. 20 perc alatt.
Energiatartalom 1 adagra
588 kcal (Zsír 33 g, Szénhidrát 19 g, Fehérje 55 g)
Szólj hozzá!
Címkék: fenyőmag bacon kelkáposzta szűzérme
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Utolsó kommentek