IMG_3327.JPGKelkáposzta igazi klorofil bomba a nagyon finom porhanyós szűzérme mellé. A kelkáposztát méltatlanul szinte csak főzelékbe és rakott kelkáposztának készítjük el, pedig a baconos, fenyőmagos fokhagymás változata ízletes és fantáziadús köret . Itthon az egyik kedvencünk hétköznap a kelkáposztás farfalle, amikor ezt feltétet tesszük a masnitésztára egy kis parmezánnal.
Ha épp nincs otthon fenyőmag, akkor hántolt napraforgómaggal is nyugodtan helyettesíthetjük.
A szűzérme egy kis illatos fűszerekkel bolondítva, baconbe tekerve és pedig gyorsan átsül.
Csökkentett szénhidrát diétát követőknek tökéletes köret a kelkáposzta levél. Akik pedig nem számolják az energiatartalmat, azoknak fűszeres sült krumpli vagy krumplipüré körettel ajánlom. 

A klorofil zöld színét a növényben lévő pigment adja. Mindenféle zöld növény klorofil tartalma igen magas.  A klorofil tartalmazza a növény által felvett napenergiát, amely nagyon jó az immunrendszer megerősítésére. Lassítja az öregedést, mivel sejtmegújító tulajdonságokkal rendelkezik. Valósággal megfiatalítja a szervezetet.

 Rozmaringos szűzérme rolád

 Hozzávalók:
80 dkg (2 szál ) szűzérme
10 szelet bacon szalonna
2 szál rozmaring
2 gerezd fokhagyma
rózsabors
Só, őrölt fekete bors

A szűzérmét felvágjuk kb. 4 cm-es szeletekre  és nagyon óvatosan meglapogatjuk, hogy pogácsa formát kapjunk.  Megfűszerezzük sóval, törött borssal, kerek formára igazítjuk, betekerjük bacon szalonnába és fokpiszkálóval megtűzzük.
A tetejét még megszórjuk törött rózsaborssal , zúzott fokhagymával és rozmaring levéllel.
Egy serpenyőben vajat olvasztunk , beleszórunk egy szár rozmaringot, hogy beleoldódjon a zamata, majd kivesszük.
A szűzérme roládok mindkét oldalát 2-2 percig sütjük, hogy barnás színt kapjon , majd fedő alatt 8 percig pároljuk .

 Fenyőmagos kelkáposzta csíkok

 Hozzávalók:
1 szelet bacon szalonna
2 ek oliva olaj
4 gerezd fokhagyma
50 g fenyőmag (vagy napraforgómag)
1 kisebb fej kelkáposzta
2 kk őrölt kömény
Só, bors

A kelkáposztát levelekre szedjük, megmossuk, majd a leveleket félbevágjuk és a  középső vastag erezetét kivágjuk. A félbehajtott leveleket 1 cm-es csíkokra vágjuk .
Egy serpenyőben oliva olajon kicsit megfuttatjuk a szalonnát, hozzáadjuk a szeletelt fokhagymát és a fenyőmagot. Ha a mag egy kicsit megpirult, akkor gyorsan rátesszük a kelkáposzta leveleket.
Kicsit együtt pirítjuk, megszórjuk a fűszerekkel, majd egy pohár vízzel felöntve fedő alatt puhára pároljuk kb. 20 perc alatt.

Energiatartalom 1 adagra
588 kcal (Zsír 33 g, Szénhidrát 19 g, Fehérje 55 g)
007_Kulinariablog66.jpg 

A bejegyzés trackback címe:

https://mindenkaja.blog.hu/api/trackback/id/tr504287989

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása