2012.02.19. 11:47
Fűszeres joghurtos répamártogatós
Reggelire imádom a mártogatós krémeket. Valahogy nem dob föl ha egy sajtos-sonkás szendvicset eszek, nem azért mert nem ízlik , hanem sok-sok év alatt (beleszámítva iskolás tízórais szendvicseket) meguntam már.
A csípős répamártogatós ötletét a februári TV Paprika magazinból vettem, de a leírás alapján elkészített változat nem ízlett annyira így átalakítottam, mert a sima fűszeres vízben főtt változatot kiegészítettem fokhagymával és joghurttal.
Diétások csökkentsék a kókuszolaj mennyiségét és méz helyett mindenképpen használjanak nyírfacukrot, vagy hagyják ki.
Hozzávalók 2 főre:
4 db sárgarépa
1 ek kókuszolaj (vagy vaj)
1kk római kömény
1kk őrölt koriander
1 kk chilipehely
1 ek méz (vagy xilit cukor)
0,5 liter húsleves
1 gerezd fokhagyma
1 dl joghurt
Egy kis lábosban kevés kókuszolajon megpirítjuk az őrölt köményt, a mozsárban tört koriander magot és a szárított chilit, majd hozzáadjuk az apróra szeletelt sárgarépát . Rácsurgatjuk a mézet, és pár percig együtt pirítjuk. Felöntjük annyi húsleves lével, hogy éppen ellepje és 15 -20 per alatt lassú tűzön megfőzzük a répákat.
Botmixerrel leturmixoljuk, majd frissen belereszeljük a fokhagymát és belekeverjük a joghurtot. Egy pötty őrölt koriander levéllel díszítettem a tetejét.
Lehűtve tálaljuk pirítós kenyérrel vagy zellerszárral mártogatunk belőle.
Energiatartalom 1 adag répamártogatósban, piritós és zeller nélkül:
200 g/ 153 kcal (Zsír 6 g, Szénhidrát 25 g, Fehérje 3 g)
Szólj hozzá!
Címkék: saláta sárgarépa korriander
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Utolsó kommentek