Na ez az a leves, ami hidegen és melegen is finom. Ha napsütéses idő van, akkor a hűtőtáskába téve jó kis strandolós ebéd lehet belőle.
Ildinyónál olvastam ezt a cukkinis leves receptet . A tökös ételeket én is szeretem az édeskés savanykás paradicsommal együtt készíteni, sőt a tökfőzelékbe is szívesen teszek paradicsomot. A cukkinit is imádom, szóval a joghurt, kapor, paradicsom cukkini egyveleg számomra vonzó étel.
 
Hozzávalók
2 kisebb cukkini
4 paradicsom
1 csokor kapor
1 kisebb fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
3 dl natúr joghurt
 
Hagymát és a fokhagymát kockára vágva kevés olajon elkezdjük pirítani , majd hozzáadjuk a kockára vágott cukkinit és paradicsomot is. (Tipp: érdemes előtte meghámozni a paradicsomot)
Kevés pirítás után felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Beletesszük a kaprot, ízlés szerint sózzuk borsozzuk és 10 percig főzzük.
Ha megpuhult a cukkini akkor hozzáadjuk a natúr joghurtot, kicsit összefőzzük majd botmixerrel turmixoljuk.
Tálalhatjuk a paradicsom darabkák mellett pirított kenyérkockával, krutonnal, sajtos, vagy köményes rúddal is.

 

Print

A bejegyzés trackback címe:

https://mindenkaja.blog.hu/api/trackback/id/tr152095595

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása