2010.06.06. 16:52
Borjú gulyás
Néha az dönti el nálunk a menüt, hogy milyen hús van a hentesnél. Most finom borjú húst kaptunk ami ideális gulyáshoz. Nem túl száraz, inkább lábszár és szegy vegyesen.
Hozzávalók
60 dkg borjú gulyás hús kockára vágva
2 nagy fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 ek. Paradicsom püré
2 ek. Piros paprika
4 db sárgarépa
2 db fehér répa petrezselyemmel együtt
1 db paradicsom
1 db paprika
1/2 kg krumpli kockára vágva
1 tojás és liszt a csipetkéhez
Só, bors
1 db zöldpaprika (nem belefőzni, csak a tálaláshoz)
Lábosban kevés zsíron kicsit megpirítjuk a hagymát és a fokhagymát. Rádobjuk a borjú húst és ha megpörkölődött akkor megszórjuk piros paprikával és paradicsompürével. Kicsit elkeverjük és gyorsan felöntjük vízzel.
Ezután hozzáadjuk a feldarabolt paradicsomot és paprikát a felszeletelt répákat, ízesítjük sóval borssal és még beletesszük a petrezselyem levelet is csokorban.
Lassú tűzön addig főzzük amíg a hús teljesen megpuhul. (ez kb. 1,5 -2 óra, a hústól függ).
Eztán hozzáadjuk a kockára vágott krumplit és a végén belefőzzük a csipetkét is.
A gulyást erős zöldpaprikával és ízlés szerint tejföllel tálaljuk.
Csipetke készítése
Kis tálba felütünk egy tojást , egy csipet sóval és annyi liszttel elkeverjük amennyit a tészta felvesz. Kicsit keménynek kell lennie. Az ujjunkkal kis borsónyi tésztákat morzsolunk belőle lisztezett tálra és belefőzzük az ételbe. 5 perc alatt megfő.

A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Utolsó kommentek