2010.05.06. 18:04
Avokádós ráksaláta egyszerübben
.jpg)
Eredeti recept szerint tojással és olajjal kell kikeverni, de én ilyenkor gyorsan csak tubusos majonéz használok. A kis garnélarákok helyett pedig megteszi a rákhúsimitáció (surimi rudacskák) is.
Hozzávalók:
2 db avokádó (akkor jó ha már krémesen összenyomható, de még nem feketedik)
1 db citrom leve
5 dkg majonéz
1 ek. Dijoni mustár
Petrezselyem , bazsalikom
Chilipaprika (vagy helyettesíthető cayene borssal)
Só, bors, chilipaprika
10 dkg Surimi rudak (azaz rákhúsimitáció)
Avokádót meghámozzuk és közében kettévágva kivesszük a magját. Az avokadó húsát összevágjuk egy tálba, majd rácsorgatjuk a citrom levét, hozzáadjuk a mustárt és a majonézt. Apróra vágott chilit, sót és borsot szórunk rá. Botmixerrel krémes állagúra turmixoljuk.
A zöld mártásba keverjük az apróra vágott petrezselymet és bazsalikomot (Tipp: én most egy kis kaprot is adtam hozzá, de csak azért mert volt itthon)
Felszeleteljük a Surimit és belekeverjük a szószba. Pirítós vagy barna kenyérrel tálaljuk.
.jpg)
Szólj hozzá!
Címkék: rák avokádó surimi
A bejegyzés trackback címe:
https://mindenkaja.blog.hu/api/trackback/id/tr41979576
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.
Utolsó kommentek