Gyerekkoromban tanultam ezt  a könnyen elkészíthető oroszok által nagyon kedvelt salátát. Ők főleg nagy vacsorákon teszik az asztalra a cékla- és a gombasaláta mellé. Jól illik sült húsokhoz köretnek is, de én most reggelire készítettem el pirítóssal.

Hozzávalók:

4 nagyobb sárgarépa

1 tubus majonéz

2ek. tejföl

1 gerezd fokhagyma

A nyers (!) sárgarépát apróra reszeltem, belezúztam a fokhagymát és összekevertem a tejföllel és majonézzel. Akkor a legfinomabb, ha fél napot már állt a hűtőben, de frissen is fogyasztható.

Ne ijedjetek meg, egyáltalán nincs nyers répa íze, inkább a fokhagymás -tejfölös íz dominál. Pirítós kenyérrel és füstölt fürj tojással szolgáltam föl.

Print

A bejegyzés trackback címe:

https://mindenkaja.blog.hu/api/trackback/id/tr431754220

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Helen H. · http://szopizmus.blog.hu 2010.02.13. 14:28:07

Nagyon guszta! Fürjtojást még nem ettem. Hasonló az íze a sima tojáshoz?

Mágnes Dóra · http://mindenkaja.blog.hu/ 2010.02.14. 13:35:59

@Hirmondo Helen: ez itt a képen főtt füstölt fürj tojás. Inkább a füstölt íze dominál és nagyon laktató tud lenni.

pálcika 2010.03.20. 13:16:14

Az orosz répasalátához hozzátartozik,hogy egy marék durvára tört diót is keversz!....éééés most kóstold meg:).üdv:vik

Mágnes Dóra · http://mindenkaja.blog.hu/ 2010.03.20. 15:15:11

@pálcika: igaz , hogy nagyon finom dióval! Én azt még a céklasalátába is szoktam tenni.
süti beállítások módosítása