2010.02.13. 10:45
Orosz répasaláta
Gyerekkoromban tanultam ezt a könnyen elkészíthető oroszok által nagyon kedvelt salátát. Ők főleg nagy vacsorákon teszik az asztalra a cékla- és a gombasaláta mellé. Jól illik sült húsokhoz köretnek is, de én most reggelire készítettem el pirítóssal.
Hozzávalók:
4 nagyobb sárgarépa
1 tubus majonéz
2ek. tejföl
1 gerezd fokhagyma
A nyers (!) sárgarépát apróra reszeltem, belezúztam a fokhagymát és összekevertem a tejföllel és majonézzel. Akkor a legfinomabb, ha fél napot már állt a hűtőben, de frissen is fogyasztható.
Ne ijedjetek meg, egyáltalán nincs nyers répa íze, inkább a fokhagymás -tejfölös íz dominál. Pirítós kenyérrel és füstölt fürj tojással szolgáltam föl.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Utolsó kommentek