Kedves Gasztroblogger Barátaim!
 
Egy játékra szeretnélek invitálni Titeket aminek nagyon érdekes lesz majd a végeredménye.
Ez most nem egy gasztro díj, hanem inkább egy körkérdés, hogy mi az az 5 gasztro élmény amit feltétlenül meg kell élned mielőtt eltávozol e világból.
Tudom, hogy ez egy kicsit morbid, de itt a lényeg a fantázia játékáról szól és hogy megosszuk egymással az általunk kihagyhatatlan élménynek vélt dolgokat.
Mindenki készített már magában olyan listákat mint például: filmek amiket még látni szeretnék, vagy könyvek amit feltétlenül el kell olvasnom, utazás amit még meg kell tennem...
Bizonyára létezik még pár alapanyag amit meg kell kóstolunk, nemzet eledele amit ki kell próbálnunk, étterem amit látni szeretnénk, vagy például egy extrém főzési helyszín.
Az eredeti ötletet egy angol utazási bloggertől vettem , aki meg a BBC hasonló felmérése alapján indította el a körkérdését írótársai között. Mindenkinek csak 5 dolgot kellett felsorolnia, hogy mi az az 5 kihagyhatatlan gasztro élmény amit még mell kell élnem mielőtt feldobom a bakancsot.
Ezért is hívjuk bankancslistának!
Végeredményeként egy igen gazdag és tanulságos 1600 bejegyzéses lista született , ami híven tükrözte az angol gasztro társadalom álmait.
Szeretném ha mi magyarok (vagy külföldön élő de magyarul blogot író kedves gasztro blogger társaink) is összeállítanánk a mi kis közös bakancslistánkat, ami egyúttal útmutatóként is szolgálna, hogy miket szeretnénk még megélni, vagy mit szeretnénk, hogy más kulináris barátunk megéljen.
 
Játékszabályok:
Minden egyes megszólított gaszro blogger, csak 5 élményt sorolhat föl. Tudom, hogy nehéz ezt a korlátot betartani, de fontos, hogy szűkítsük a sorrendet, hogy csak az igazán top 5-öt sorolnánk föl, különben nagyon hosszú listánk lenne.
Tehát mi lehet gasztro bakancsilstán:
Speciális étel, étterem, alapanyag, elkészítési mód- tehát olyan amit már ismersz vagy még nem ismersz, de kihagyhatatlannak tartod.
Ha mások számára ismeretlen lehet a fogalom vagy meghatározás, akkor megköszönnénk, egy rövid egy mondatos magyarázatot is, vagy akár linket is közölnél.
 
A játék menete a következő:
  1. Másold le ezt a kis képet magadnak
  2. Saját blogodon jelentesd meg egy poszot a gasztro bakancslistáról, a játékfelhívás szövegét , szabályát és a képet.
  3. Add át a stafétát és nevezz meg 5 másik gasztro bloggert és értesítad őket.
  4.  Kérlek értesítsd e-mailben a megjelent posztról magnes.dora@gmail.com címen a játék meghirdetőjét, hogy az összesítést publikálhassa.
 
Akiknek átadom a stafétát és felkérem a játék folytatására:
  • Gabojsza- mert az ő gasztro blogját kezdtem el először olvasni és ő inspirált engem arra, hogy megírjam főzős élményeimet.
  • Rozmaring és Csokoládé- mert Annamari viszonylag új blogger, de mégis vérprofi
  • Jodie- mert barát és példakép nekem egyben, szuper kifinomult ízlésvilággal
  • Rita konyhája- mert kedves, segítőkész igazi kreativ blogger
  • Hzizi- egyrészt mert szerzőtásr, másrészt mert nála jobban senki sem tud a halas és halatlan élményekről beszámolni 

 

 
Tehát a kérdés:
Mi az az 5 gasztro élmény amit feltétlenül meg kell élned mielőtt feldobod a bakancsot?
 
Az én listám:
2 Macaron egy francia cukrászdából
3 Sushi egy japán piacon
4 Thai papaya saláta utcai árustól
5 Marinált vargánya
 
 

Hajrá, játékra fel!!!

Mágnes Dóra

A bejegyzés trackback címe:

https://mindenkaja.blog.hu/api/trackback/id/tr73152263

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása