2010.11.14. 13:44
Korhelyleves másnaposságra
Ebből nem csak egyszer szoktunk szedni, hanem egy fáradt nap folyamán többször is eszünk belőle.
A savanykás káposzta az édes répa és a tejföl együttesen jót tesz a testnek és a léleknek, a gyomorról nem is beszélve.
Hozzávalók:
12 dkg sertés karaj (de bármilyen csirke, borjú, pulykahús is jó hozzá)
2 db sárgarépa
1 db fehérrépa
1/2 zeller
6 levél kelkáposzta
1 szál újhagyma
1 gerezd fokhagyma
10 dkg savanyú káposzta
1 db húsleves kocka
Só, bors
2 ek. Mustár
2 dl tejföl
A húst felkockázzuk és egy leveses lábosban kevés zsiradékon kicsit megpirítjuk.
Megpucoljuk és felkockázzuk a sárgarépát, a fehérrépát, a zellert és laskára vágjuk a kelkáposzta leveleket. Felkarikázzuk az újhagymát és apróra zúzzuk a fokhagymát. A húshoz adjuk a zöldségeket és pár perc együtt pirítjuk, majd felöntjük vízzel.
Beledobjuk a húsleves kockát és sózzuk borsozzuk és kb. 20 percig főzzük, amíg minden hozzávaló megpuhul.
Közben egy kicsit átmossuk a savanyú káposztát, kinyomkodjuk a levét és nagyobb serpenyőben kevés zsiradékon megpirítjuk. Ha megszórjuk egy kis cukorral, akkor karamellesebb íze lesz.
Amikor elkészült a leves, akkor belekeverjük a pirult savanyú káposztát és mustárral elkevert tejföllel behabarjuk.
A bejegyzés trackback címe:
https://mindenkaja.blog.hu/api/trackback/id/tr52447945
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.
Utolsó kommentek