Ez nem a klasszikus korhely leves, hanem ahogy én csinálom amikor a férjem ilyet kér tőlem, mert bizonyos túlzott mértékű sör elfogyasztása után másnaposan ébred és savanyú gyógyító levest kíván.
Ebből nem csak egyszer szoktunk szedni, hanem egy fáradt nap folyamán többször is eszünk belőle.
A savanykás káposzta az édes répa és a tejföl együttesen jót tesz a testnek és a léleknek, a gyomorról nem is beszélve.
 
 
 
 
 
 
Hozzávalók:
12 dkg sertés karaj (de bármilyen csirke, borjú, pulykahús is jó hozzá)
2 db sárgarépa
1 db fehérrépa
1/2 zeller
6 levél kelkáposzta
1 szál újhagyma
1 gerezd fokhagyma
10 dkg savanyú káposzta
1 db húsleves kocka
Só, bors
2 ek. Mustár
2 dl tejföl
 
 
A húst felkockázzuk és egy leveses lábosban kevés zsiradékon kicsit megpirítjuk.
Megpucoljuk és felkockázzuk a sárgarépát, a fehérrépát, a zellert és laskára vágjuk a kelkáposzta leveleket. Felkarikázzuk az újhagymát és apróra zúzzuk a fokhagymát. A húshoz adjuk a zöldségeket és pár perc együtt pirítjuk, majd felöntjük vízzel.
Beledobjuk a húsleves kockát és sózzuk borsozzuk és kb. 20 percig főzzük, amíg minden hozzávaló megpuhul.
Közben egy kicsit átmossuk a savanyú káposztát, kinyomkodjuk a levét és nagyobb serpenyőben kevés zsiradékon megpirítjuk. Ha megszórjuk egy kis cukorral, akkor karamellesebb íze lesz.
Amikor elkészült a leves, akkor belekeverjük a pirult savanyú káposztát és mustárral elkevert tejföllel behabarjuk.

Print

A bejegyzés trackback címe:

https://mindenkaja.blog.hu/api/trackback/id/tr712447945

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása