Számomra is meglepetés volt, amikor hűséges olvasóim felhívták a figyelmemet, hogy a Blogger Kulinária felkerült a Goldenblog2010 50 -es szavazó listára Gasztro kategóriában.
Számomra ez nagy-nagy megtiszteltetés, hiszen ott szerepelnek mellettem a listán az általam is áhítattal tisztelt gasztroblogok.
A Blogger Kulinária azzal a céllal indult, hogy főzni szerető kisbloggerek megosszák egymással kedvenc receptjeiket. Jelentkezett is pár érdeklődő aki szeretett volna szerzőtárs lenni , de egyelőre még igen szerény a részvétel aránya.
Főzni eddig is szerettem és ismerőseim szerint jól is tudok. Családom és barátaink is állandóan bejelentkeznek hozzánk vendégségbe reménykedve, hogy vagy a jórégi bevált specialitásaimat ehetik (mint például a lasagne vagy a valenciai paella), vagy megismertetnek nálam olyan ételeket, amit őmaguk sosem készítenének el vagy rendelnének az étteremben (mint az avokádós ráksaláta, vagy spenótos túros pite).
Sok mindenkivel szerettettem már meg a spenótot, a sütőtököt, a pacalt, a tengeri herkentyűket és még sorolhatnám.
Közben rájöttem, hogy mennyire fontos a receptleírás mellé a megfelelő fénykép elkészítése. Egy ideig férjem fényképezőgépét használtam, amellyel ő eszméletlen jó víz alatti fotókat készít, de nem bírta nézni, hogy tésztás kézzel nyomkodom a beállításkor a gombokat, úgyhogy vett nekem egy másik gépet.
Fotoriporter családból származom , de valahogy eddig mindig a lencse másik oldalán álltam. Most tanulom és kíserletezgetek a kompozíciókkal.
Nemrég nyakamba vettem a várost és beszereztem pár fontos kelléket az étel megjelenítéséhez : tányérokat, tálakat, alátéteket és terítőket.
Van még a tarsolyomban rengeteg főzős ötlet. Most már csak időre lesz szükségem, hogy a munka , család és háztartás , a sportolás mellett ez is beleférjen.
 
Mágnes Dóra
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A bejegyzés trackback címe:

https://mindenkaja.blog.hu/api/trackback/id/tr1002128567

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vagyok, aki vagyok... 2010.07.04. 17:54:31

lehet, hogy csak én vagyok béna, de hol lehet szavazni? vagy azt nem kell?

Mágnes Dóra · http://mindenkaja.blog.hu/ 2010.07.04. 19:45:00

Szakmai zsűri fog dönteni :) Szurkoljatok!

aJeti 2010.07.05. 14:36:55

annyira szeretem hogy ilyen komolyan csinálod!
szerintem a zizi is rakjon ide sürgősen egy posztot! :D

hzizi · http://halesmas.blog.hu/ 2010.07.06. 08:26:48

Már többeknek ajánlottam az oldalt (mi is főztünk, sütöttünk már innét). Tetszik, hogy nem olyan elszálltan kezeled a főzést, egyszerűen, érthetően, megfőzhető kajákat csinálsz normál beszerezhető alapanyagokból.
Sokszor van, hogy tudom ettem már ilyet, talán hasonlóan is de most látom nálad és kedvet kapok hozzá... és megcsinálom. Szóval nagyon jó.
Ígértem már, de én nem tudok ilyen profi posztokat kreálni....

Mágnes Dóra · http://mindenkaja.blog.hu/ 2010.07.06. 08:29:24

@hzizi: én Tőled kaptam az ihletet a főzős bloghoz, mert mindig csorgott a nyálam amikor nálad olvastam a halas kajákat. :)
süti beállítások módosítása