Tavasszal amikor zsenge a karalábé nálunk már szinte kötelező menü a töltött karalábé. Én a karalábéfőzelék és a tepsis karalábé ötvözetét szoktam készíteni és nem rizses , hanem inkább olyan fasírt szerű töltelékkel.
 
 
 
 
 
 
 
 
Hozzávalók:
6 közepes zsenge karalábé levéllel együtt
40 dkg darált hús (sertés vagy pulyka)
1 tojás
5 dkg bacon
1 közepes fej hagyma kockára vágva
2 gerezd fokhagyma
1 ek. édes pirospaprika
2 db húsleves kocka
1 csokor petrezselyem
Só, bors, szerecsendió
 
 
A karalábéknak levágom a leveleit és félreteszem. Megpucolom a karalábét és kis gömböcskéket kikaparom a belsejéből dinnyevájóval. Vigyázok, hogy ki ne lyukadjon és maradjon egy 0,5 cm vastag héja.
A zsenge karalábé leveleket felaprítom. A nagyobb leveleknek meg kivágom középről a vastag erét, ezekbe lehet csomagolni a maradék tölteléket.
Egy serpenyőben megpirítom a bacont és a zsírján megfonnyasztom a hagymát és a zúzott fokhagymát is. A hagymás baconos keveréket ráöntöm a darált húsra. Összekeverem egy tojással fél csokor apróra vágott petrezselyemmel , sóval, borssal, szerecsendióval és pirospaprikával ízesítem.
A húsos keveréket beletöltöm lazán a kivájt karalábékba. Ha maradt még a töltelékből, akkor azokat a nagyobb karalábé levelekbe tekerem , mint a töltött káposztánál.
Egy lábosba beleszórom kivájt karalábé golyókat, a töltött karalábét, a töltött leveleket és megszórom az apróra vágott zsenge karalábé levelekkel. Felöntöm vízzel és a húsleves kockákkal együtt felforrás után 30 percig lassú tűzön puhára főzöm.
Ezután kiveszem a töltött karalábé darabokat . Botmixerrel leturmixolom a levét, majd lisztes tejföllel behabarom.
Megszórom apróra vágott petrezselyemmel másik felével és kicsi tejföllel meglocsolva tálalom.

Print

A bejegyzés trackback címe:

https://mindenkaja.blog.hu/api/trackback/id/tr521984027

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lillanyó 2010.05.23. 09:59:48

Szuper a kaja akkor is, ha nem mixeled le a maradékot, csak behabarod! Tovább főztem/pároltam, mikor már puha volt a karalábéforgács és a többi, behabartam lisztes tejföllel.

Egyébként kizálólag Miattad regisztráltam erre az oldalra, hogy dicsérni tudjalak, ha sikerült), mert úgy tünt, hogy , hogy a neten keresett receptek közül ez a legjobb! Sikeres a dolog, bár előzőleg azt hittem, hogy rizs és egyéb összetevők nélkül kemény lesz a tölteték. Nem igy történt, szuper lett!
köszönöm, terjesztem! Lilla

Mágnes Dóra · http://mindenkaja.blog.hu/ 2010.05.23. 18:05:31

@lillanyó: nagyon jól esik a visszajelzés, köszi. :) ez nálam is már többször kipróbált recept
süti beállítások módosítása