2012.02.04. 16:27
Joghurtos sült színes paprikás csirke dióval
Sárga, narancssága és piros kaliforniai paprika már látványra is étvágygerjesztő. Pláne ha a sütőben együtt kicsit édeskésre sül a csirkével és joghurttal egy kis pirított diós beütéssel.
Igazi színes fogás. Ha az összetevőknél okosan kell válogatnunk az étrendben, akkor sokat tudunk emelni az étel gasztronómiai élményén a színekkel és az ételek ízharmóniájával.
Ha nem diétáznék, akkor biztos pirítottam volna alá egy kis bacont és gazdag zsírtartalmú sajtot szórnék a tetejére. Az eredeti variáció viszont abszolút illeszkedik a low carb diétába.
( a képen 1 főre szóló adagot készítettem csak el, mert a család többi tagja rántott húst evett krumplipürével)
Hozzávalók 4 főre
70 dkg filézett csirkemell
1/3 piros húsú kaliforniai paprika
1/3 sárga húsú kaliforniai paprika
1/3 narancssárga húsú kaliforniai paprika
2,5 dl natúr joghurt
chili paprika
petrezselyemzöld
őrölt gyömbér
só, frissen őrölt bors
A csirke mellett 2-3 cm-es darabokra vágjuk és egy jénai tál aljára terítjü . Zsiradék nem kell alá, mert a joghurt leve miatt nem fog leégni. A csirkét megfűszerezzük sóval, frissen őrölt színes borssal, chilivel és apróra vágott petrezselyemzölddel és az őrölt gyömbérrel.
A színes paprikákat felcsíkozzuk és a csirkére terítjük.
Meglocsoljuk a joghurttal és egy marék diót szórunk a tetejére. Előmelegített sütőben feledés nélkül kb. 30 percig sütjük. Először a joghurt és a paprika sok levet enged és abban fog megfőni a csirke. Majd addig süssük amíg a paprika egy kicsit megpirul és elkezd elfőni a leve.
Sok-sok zöld levéllel borított salátaágyon tálaljuk.
Energiatartalom egy adagban:
357 kcal (Zsír 17 g, Szénhidrát 13 g, Fehérje 22 g)
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Utolsó kommentek