2011.12.31. 16:28
Svédgomba saláta
A svédgombát mindenki szereti mégis olyan mintha a régi delikátüzleteken kívül már senki nem emlékezne rá és méltatlanul ritkán kerül az asztalra. És különben is miért nevezzük svédnek? Érdekes, hogy az általunk annyira kedvelt édeskésen savanyú…
Szólj hozzá!
Címkék: saláta gomba paradicsom
2011.12.29. 15:05
Gyümölcskenyér gazdagon
A gyümölcskenyér úgy az igazán jó, ha nagyon sok aszalt gyümölcs kerül bele.Készítettem egy sima gyümölcsöset és egy még extrább változatban nagyon csokis rumos gyümölcsöset is. (a fényképen a sima gyümölcsös szerepel)A sok-sok aszalt gyümölcs változatos aromája,…
2011.12.29. 14:08
Sáfrányos garnélás rizottó
És egy újabb rizottó csoda csak most nem gombával készítettem, hanem előfőzött garnéla rákkal és sáfránnyal.
A sáfrány a kelet aranya és a világ legdrágább fűszere mert 1 kg sáfrány fűszer előállításához 150.000 db kis kerti krókusz virág bibéjére van szükség.…
2011.12.27. 16:35
Töltött tojás kaviárral
Ez is egy ünnepi asztalhoz illő orosz recept.Egyszálbélű kiskölyökként a szüleim sosem gondolták volna rólam, hogy meg tudok enni egy fél tojást, és egyszer mégis kínos helyzetbe hoztam őket, amikor oroszoknál vendégségben egyik fogásra felszolgáltak egy tálcányi kaviáros…
5 komment
Címkék: kaviár tojás lazac kaviár
2011.12.27. 14:13
Minestrone leves gazdagon
Klasszikus olasz recept a minestrone, de ahány ház, annyi szokás. Főleg a tájak, a nagymama bevált receptje és a szezonális zöldségek határozzák meg a hozzávalókat. Egy biztos, káposzta legyen benne!A minestronét el lehet készíteni hús és tésztamentes változatban is, amikor…
Utolsó kommentek