IMG_2607.JPGEz is egy  ünnepi asztalhoz illő orosz recept.
Egyszálbélű kiskölyökként a szüleim sosem gondolták volna rólam, hogy meg tudok enni egy fél tojást, és egyszer mégis kínos helyzetbe hoztam őket, amikor oroszoknál vendégségben egyik fogásra felszolgáltak egy tálcányi kaviáros tojást és mire a többiek felocsúdtak én egyedül megettem.
A lazackaviár azóta is az egyik kedvencem. Nem sok mindenre vagyok irigy, de a kaviáromat nehezen osztom meg bárkivel is. De most leírom nektek a nem túl bonyolult receptet.

Hozzávalók:
8 db tojás
1,5 dl tejföl
1 ek mustár
1 ek kapribogyó
1 ek apróra vágott petrezselyemzöld
50 g lazackaviár

A tojásokat megfőzzük, megpucoljuk, hosszában kettévágjuk és a sárgájukat óvatosan kikanalazzuk. (Tipp: én ki szoktam vájni még egy picit óvatosan fehérjéből is, hogy csónakformákat kapjak és nagyobb mélyedésbe tölthessem a tölteléket)
 A tojás sárgákat villával összetörjük és kikeverjük a tejföllel , a mustárral , a petrezselyemzöldjével és az apróra vágott kapri bogyóval. Sóval és frissen őrölt borssal ízesítjük.
Egy evőkanál kaviárt is belekeverünk a tojáskrémbe, majd visszatöltjük a tojásokba. A tetejére mindegyiknek teszünk még egy kis kaviárdíszítést.  Kísérőnek meleg pirítós kenyérrel tálalhatjuk.007_Kulinariablog47.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://mindenkaja.blog.hu/api/trackback/id/tr503499130

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hobbychef · http://hobbychef/blog.hu 2011.12.27. 20:36:37

Nem kell mindig kaviár.
Jó, ha nem is mindig, de azért gyakran. Imádom.
Amit csináltál, az csodálatos.
Egy apró javítás, amit felhasználtál, az nem kapri bogyó, hanem kapri gyümölcs.
A kapri bogyó az a virág, a kaprigyümölcs (szárastul szokták tálalni)pedig a már kifejlett gyümölcs.

atti789 · http://etelek-receptek.com/ 2011.12.28. 18:49:15

Finam lehet, kár hogy csak karácsony után találkoztam a receptel, de majd újévre elkészitjük!

Ann1294 2012.01.22. 15:37:58

Nagy otlet ez is. A gond, hogy a kaviart hamisitjak. Egyik nap nezem a boltban, egesz olcso. Osszetetel: zselatin, viz, so, haliz, szinezek. ?!
A sargajat csak folyosan szeretem, de ez igy isteni 5let. Tokeletes eloetel.

Mágnes Dóra · http://mindenkaja.blog.hu/ 2012.01.22. 15:47:08

@Ann1294: A lazackaviárt mindig az orosz "ARBAT" nevű boltban veszem a fóti Cora előterében. Egész jó áron lehet hozzájutni különböző kiszerelésekben.
süti beállítások módosítása