IMG_2341.JPG

Ugye kétség nem fér hozzá , hogy a tőkehalmáj egy ultra vitaminforrás! A tőkehalmáj nagyon gazdag A és D vitaminban valamint tele van omega zsírsavakkal is.
Ma reggel nem is vettem be az omega kapszulámat, mert tőkehalmáj saláta készült reggelire.
Állaga puha finom krémes, de az íze annyira intenzíven halas-májas, hogy nem mindenki szereti.
Akik nem szeretik a halat, biztos, hogy ezt sem szeretik meg! De akik gyakran fogyasztanak halkonzerveket vagy tonhalsalátát, nyugodtan vegyék le a szupermarketek polcáról a tőkehalmájas dobozt is.  Simán pirítóskenyérren megsózva  isteni tengerparti hangulatot áraszt, mintha álmoskásan ülnénk egy kikötő partján egy reggeliző bárban. A tőkehalmájhoz nagyon illik az édeskésebb hagyma , elegyen az újhagyma vagy lilahagyma és nagyon feldobja a kapribogyó is. Mondanom sem kell , hogy mint minden halféléhez a citromlé elmaradhatatlan kellék.

 Hozzávalók:
2 db tőkahalmáj konzerv
1 fej jégsaláta
3 szál újhagyma (vagy lilahagyma)
8 db kakotélparadicsom (vagy 4 db paradicsom)
4 ek kapribogyó
só, frissen őrölt bors
1 db citrom
2 kk mustár

A tőkehalmájról leöntjük az olajat egy külön kis tálkába, mert ebből keverjük majd ki a saláta öntetét.
Egy nagy salátástálba felszeleteljük a jégsalátát, hozzáadjuk a karikára vágott újhagymát , a kapribogyót és végül a tőkehalmáj darabkákat.
A vinagrette mártáshoz a citromot belefacsarjuk a félretett olajba, hozzáadunk még a mustárt, sózzuk , firssen örölünk rá borsot , majd jól összekeverjük.
Az öntetet ráöntjük a salátára és pirított barna kenyérrel a legfinomabb. 

A bejegyzés trackback címe:

https://mindenkaja.blog.hu/api/trackback/id/tr103414889

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ann1294 2012.01.22. 16:54:32

Mekkora otlet mar sajat olajabol az ontet. En mindig csak leontom rola es ugy sajnalom.
süti beállítások módosítása