2011.10.23. 21:55
Kecskesajtos mentás cukkini saláta
Zamatok, illatok, ízek remek keveréke ez a különleges cukkini saláta, ugyanis a forró sült cukkínihez keverünk mentát és kecskesajtot.
Dél-Európában vagy Észak -Afrika országaiban minden háziasszonynak van saját mentás cukkinis receptje. Van aki vastagabbra karikázza a cukkinit vagy hasábokra vágja mielőtt kisütik. Megszórhatjuk friss mentával, vagy a szárított változattal. A lényeg, hogy nagyon jó minőségű olivaolajjal süssük ki.
A kecskesajt ráolvad a sült cukkínire és krémes ízzel vonja be.
Bátran ajánlom ezt a délies könnyed zamatos fogást előételnek, vagy diétás vacsorafogásnak.
Hozzávalók:
2 db cukkini
2szál újhagyma
1 db kaliforniai paprika
10 dkg kecskesajt
2 kk szárított menta
2 kk petrezselyem apróra vágva
A cukkinit vékony karikára vágjuk, majd egy serpenyőben kevés olivaolajon aranysárgára sütjük kis adagokban. Aztán egy a maradék olajon megfuttatjuk az apróra vágott újhagymát és az apró pici piros kockákra vágott paprikát is.
A megsült cukkinit tálra szedjük, ráterítjük a pirított hagymát , a paprikát, megszórjuk mentával, rámorzsoljuk a kecskesajtot és végül meghintjük az apróra vágott petrezselyemmel.
Szólj hozzá!
Címkék: menta cukkini kaliforniai paprika
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Utolsó kommentek