Nyári hőségben, amikor enni sem nagyon van kedvünk , legszívesebben csak hideg dinnyét ennénk. Na ilyenkor szoktam készíteni ezt a levest, ami hidegen még sokkal finomabb lesz , mert akkor érnek össze igazán az ízei. A joghurt savanykás zamata , a tejszín krémes édes íze és a menta remek hűsítő elegyet alkotnak a cukkinivel. 

 Hozzávalók:
2 db közepes cukkini
2 ek vaj
2 szál újhagyma
1 gerezd fokhagyma
1 db tyúkhúsleves kocka
1 db citrom
1 dl joghurt
1 dl tejszín
1 ek szárított menta
 
Egy lábosban felhevítjük a vajat és rádobjuk a karikára vágott újhagymát és zúzott fokhagymát. Miután üvegesre pároltuk a hagymát, hozzáadjuk az apró kockára vágott cukkinit. 2 perci együtt pirítjuk , majd felöntjük vízzel és húsleves kockával ízesítjük (Tipp: a profik használhatnak természetesen igazi húslevest is :)) Belefacsarjuk a citrom levét és 15 percig főzzük, majd botmixerrel pépesre turmixoljuk.
Beleöntjük a joghurtot és a tejszínt, mentával fűszerezzük, összekeverjük és 2 percig forraljuk. (Tipp: ízlés szerint törökösen még chilivel is bolondíthatjuk )
A forró lábosból áttöltjük egy hűvös tálba és kb. 4 órára hűtőbe helyezzük. Ha nem fogy el melegen, akkor behűtve tálaljuk.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://mindenkaja.blog.hu/api/trackback/id/tr943185650

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása