Ha ránézek a hamvas bőrű lila szilvára már érzem az orromban a finom meleg szilvalekvár illatát. Na, nem csak lekvárt lehet szilvából készíteni, én nagyon szeretem sült húsok mellé is és egy szomorkás esős estén a fahéj illatú szilvás süti tudja helyrebillenteni a lelkemet.
Hozzávalók
25 dkg rétesliszt
12 dkg cukor
1 cs sütőpor
2 dl joghurt
2 tojás
0,5 dl olaj
1 ek fahéj
Egy keverőtálban összekeverjük először a száraz alapanyagokat: a lisztet a cukrot és a sütőport. Majd beletörjük a tojásokat és ráöntjük a joghurtot. Kikeverjük a folyós tésztát és a keverés közben lassan adjuk hozzá az olajat.
A szilvát megmossuk kimagozzuk és négy gerezdbe vágjuk. A tészta masszát beletöltjük kis szuflés pohárkákba a tetejükre helyezzük a szilvát, megszórjuk fahéjjal elkevert cukorral és 180 C fokos sütőben 30 percig sütjük. Akkor van kész , amikor a széle szépen barnul , de a közepe még nagyon puha szuflé szerűen szinte folyik.
Utolsó kommentek