Vasárnap nálunk mindig valami ínyenc finomság van reggelire. Ez a töltött zsemle magába foglalja a sonkás tükörtojást csak ropogós sült zsemlével és sok-sok sajttal körítve. Limaránál olvastam ezt az ötletet.
Az alapanyagokat bátran lehet variálni. A füstölt sonka helyett mehet bele, fokhagymás szelet, pirított bacon vagy erdélyi szalonna kockák. A sajtválasztással lehet befolyásolni az ízét, nagyon finom camembert sajt kockákkal, sima eidamival, vagy akár kéksajttal is.
Vasárnapi reggelire vagy hétköznap vacsorára bármikor elnyeri a család tetszését.
 
Hozzávalók:
4 db zsömle (fejenként 1 db)
4 szelet füstölt sonka
4 db tojás
15 dkg sajt
1 dl tejföl
Só, törött bors
 
A zsömlék kalapját levágjuk és belsejüket kézzel kikaparjuk. Egy pillanatra belemártjuk egy bögre tejbe, hogy a belseje egy pici tejet szívjon föl, így nem szárad ki a sütés folyamán.
Kibéleljük finom sonkával, beleütünk egy nyers tojást és beledobáljuk a sajtkockákat . Mindegyik tetejére teszünk egy-egy kanál tejfölt, amit megszórjuk sóval és törött borssal. A tejföl még pikánsabbá teszi a tükörtojás és sajt egyveleget. Végül a tetejüket meghintjük reszelt sajttal.
A zsömle kalapokat meglocsoljuk oliva olajjal (Tipp: vagy megkenjük finom vajjal) , egy kis tejföllel és megszórjuk reszelt sajttal.
Előmelegített sütőben 160 C fokon kb. 15-20 percig sütjük, hogy a sajt már aranyszínű legyen, de a tojás is megsüljön. Akkor az igazi ha a tojás sárgája még folyós marad és jól lehet tunkolni.

A bejegyzés trackback címe:

https://mindenkaja.blog.hu/api/trackback/id/tr83093135

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása