Ezt finomságot fitness királynő barátnőmtől, Ginától tanultam, tehát tutira egészséges és szénhidrátmentes. Íme a bizonyíték, hogy a diétás ételek is lehetnek nagyon finomak.
Én csak magában fogyasztottam, de a családom rántott hús mellé köretnek.
 
Hozzávalók:
40 dkg brokkoli
25 dkg túró
1,5 dl kefír
1 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
1 ek natúr ételízesítő
1 ek chilipehely
8 dkg sajt
 
A brokkolit ételízesítős vízben félpuhára főzzük kb. 10 perc alatt, majd leszűrjük. Vigyázzunk, hogy ne törjük össze a brokkoli rózsákat, inkább csak finoman öntsük le róla a vizet.
Nagyobb serpenyőben vajat olvasztunk , megpirítjuk benne a fokhagymát és a félig főtt brokkolit elkezdjük párolni a fokhagymás vajban. A túrót összekeverjük a kefirrel, apróra vágott petrezselyemmel és ízlés szerint sózzuk és tehetünk még bele chili pelyhet (Tipp ízesítés variációkra: piros arany, curry, hagymakrém).
Lassú tűzön elkezdjük rotyogtatni kb. 10-15 percig, amíg elfő a leve. A végén összekeverjük a reszelt sajttal és azon nyomban tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://mindenkaja.blog.hu/api/trackback/id/tr892923644

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása