Kedves barátnőimtől tanultam , amikor a munkahelyi menzás paradicsomlevest feljavították a közértben külön vásárolt mozzarella golyócskákkal.
A forró levesben a friss könnyű sajtgolyók belseje megolvad, amíg a külseje szilárdan egyben tartja. Amikor a leves kanalazása közben ráharapunk egy-egy mozzarella golyóra, akkor olyan mintha egy óriási kaviár lenne szánkban úgy folyik szét az olvadt sajt a nyelvünkön.
 
Hozzávalók
1 szál újhagyma
1 ek. liszt
100 g paradicsompüré
4 ek kristály cukor
zöldfűszerek (bazsalikom, oregano, rozmaring)
1 kk. gyömbérpor
Só, bors
 
 
Egy kanál zsiradékon (Tipp: most kókuszolajat használtam) megpirítjuk a karikára vágott újhagymát, majd hozzáadjuk a lisztet és nagyon világos rántást készítünk. Gyorsan ráöntjük a paradicsompürét és felöntjük 1 liter vízzel. Miközben felforr addig ízesítjük a fűszerekkel, sóval és cukorral.
Tálaláskor a forró levest kis tálkákba szedjük és beledobáljuk a mozzarellát. (Tipp: ha csak egész mozzarella sajtot kapunk, akkor azt felkockázzuk) Azonnal fogyasztjuk.Nyamm!

A bejegyzés trackback címe:

https://mindenkaja.blog.hu/api/trackback/id/tr242655904

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása