2011.02.12. 14:02
Paradicsomleves mozzarellával
A forró levesben a friss könnyű sajtgolyók belseje megolvad, amíg a külseje szilárdan egyben tartja. Amikor a leves kanalazása közben ráharapunk egy-egy mozzarella golyóra, akkor olyan mintha egy óriási kaviár lenne szánkban úgy folyik szét az olvadt sajt a nyelvünkön.
Hozzávalók
1 szál újhagyma
1 ek. liszt
100 g paradicsompüré
4 ek kristály cukor
zöldfűszerek (bazsalikom, oregano, rozmaring)
1 kk. gyömbérpor
Só, bors
Egy kanál zsiradékon (Tipp: most kókuszolajat használtam) megpirítjuk a karikára vágott újhagymát, majd hozzáadjuk a lisztet és nagyon világos rántást készítünk. Gyorsan ráöntjük a paradicsompürét és felöntjük 1 liter vízzel. Miközben felforr addig ízesítjük a fűszerekkel, sóval és cukorral.
Tálaláskor a forró levest kis tálkákba szedjük és beledobáljuk a mozzarellát. (Tipp: ha csak egész mozzarella sajtot kapunk, akkor azt felkockázzuk) Azonnal fogyasztjuk.Nyamm!
Szólj hozzá!
Címkék: leves paradicsom mozzarella
A bejegyzés trackback címe:
https://mindenkaja.blog.hu/api/trackback/id/tr182655904
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.
Utolsó kommentek