2010.07.04. 20:20
Valenciai Paella
Szerte Spanyolországban népszerű egytálétel a rizzsel valamint különbőző húsokkal és zöldséggel készített Paella . Paella (ejtsd: paéjja) spanyolország tipikus étele, legismertebb változata a Valenciai Paella. Sokat kutakodtam, hogy mi is az autentikus recept. Kiderült, hogy…
2010.07.04. 18:50
Hibiszkusz tea
Az arab népek évezredek óta fogyasztják a hibiszkuszteát jó íze és áldásos hatása miatt.
A hibiszkusz nemcsak gyönyörű növény, számos gyógyhatással rendelkezik. Virágszirmából különleges aromájú gyógyteát készítenek. Az arabok úgy ívják, hogy KHARKADI.
Mi…
Szólj hozzá!
Címkék: tea hibiszkusz
2010.07.04. 12:58
Vichyssoise leves
A Vichissoise (ejtsd: visiszoáz) hidegen tálalt francia krumplis hagymás krémleves. Neve a francia Vichy nevű városkától ered, ahonnan Louis Diat a new yorki Ritz szálló séfje származott. Ő vette fel a menüre először nagymamája hideg krémlevesét. A recept ötletét pedig A.…
Szólj hozzá!
Címkék: krumpli hideg tejszín póréhagyma
2010.07.04. 12:27
Goldenblog2010 jelölés
Számomra is meglepetés volt, amikor hűséges olvasóim felhívták a figyelmemet, hogy a Blogger Kulinária felkerült a Goldenblog2010 50 -es szavazó listára Gasztro kategóriában.Számomra ez nagy-nagy megtiszteltetés, hiszen ott szerepelnek mellettem a listán az általam…
5 komment
Címkék: fotózás főzés goldenblog
2010.06.29. 23:00
tejbedara, papi, gríz
gyertek ki a vízből, csinálok tejbedarát ha gyorsan elkészültök, na? nem, nem, nem, én csinálom, én csinálom! jó csinálhatod, de gyere ki.és akkor a négy gyerek: professzor, kényeske, tajcsi és legkisebb-ahol legidősebb sincs több háromnegyed 13nál-kisorjázik szépen az uszodai…
Utolsó kommentek