Reggeli tévézés közben láttam az ötletet és pont kapóra jött a sült csirke mellé köretnek.
 
Hozzávalók:
1 kg lilahagyma
1 fej fokhagyma
2 szál kakukkfű
Rózsabors, zöldbors
Tokaji borecet
 
A lilahagymát megpucoljuk és félbevágjuk. Olivaolajjal kikent tepsibe fektetjük a fél hagymákat és az egész gerezd fokhagymákat majd megszórjuk rózsaborssal, zöldborssal és kakukkfűvel. Meglocsoljuk tokaji borecettel és alufólia alatt kezdjük el sütni a sütőben 180 C fokon. ( Tipp: ha karácsonyi köretnek szánjuk, akkor ünnepélyesebb íze lesz ha szórunk hozzá egy 10 szem borókabogyót is)
20 perc múlva levesszük a fóliát még egyszer meglocsoljuk borecettel és visszatesszük pirulni a sütőbe.
Sült húsokhoz köretnek ajánlom.

Print

A bejegyzés trackback címe:

https://mindenkaja.blog.hu/api/trackback/id/tr542494702

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása