Ezt a receptet már Edó felhvísa alapján a "Vigyázz, Kész, Főzz... az egészségedért!" jegyében készítettem. Közben Cérnácskánál olvastam a kínai kel salátájáról és újra eszembe juttatta, hogy a kínai kel finom húsos édeskés leveleiből milyen jó kis salátát lehet készíteni.
Az egyik apukám kedvenc salátája volt amit Valenciában tanult : kínai kel, lilahagyma, tonhal vagy sprotni főt tojással. Ma nyúlmájjal és almával készítettem.
 
A nyúl májában nagy mennyiségben található A-vitamin, amely antioxidáns hatása révén védi szervezetünket a környezet káros hatásai miatt képződő ún. szabad gyökökkel szemben
Mostanában szokott rá a családunk a nyúlhúsokra, mert egészséges és finom. Aki már unja a csirke- pulyka variációkat, az nyugodtan kísérletezhet a puha porhanyós nyúlcombbal vagy nyúlháttal.
Minőségi magyar nyúlhúst a Tetrabbit Kft forgalmazza és nagyobb hipermarketekben lehet beszerezni.
 
 
Hozzávalók
1/2 kg nyúlmáj (vagy csirkemáj vagy pulykamáj)
rózsabors, kakukkfű
1/2 kínai kel saláta
3 db piros alma
2 db lilahagyma
2 dl joghurt
3 ek méz
0,5 dl narancslé
1 ek. oliva olaj
 
Só, bors
Extra: gránátalma
 
A nyúlmájat kevés olajon hirtelen kisütjük, sütés közben megszórjuk rózsaborssal és kakukkfűvel. (Én nem szoktam sózni, nehogy megkeményedjen a máj).
A kínai kel salátát ujjnyi széles csíkokra vágjuk és tálba helyezzük.
Rászórjuk a hámozott és kockára vágott alma darabokat.
Hozzáadjuk a lilahagyma karikákat.(Tipp: ha előtte felkarikázzuk a hagymát besózzuk és 10 percig állni hagyjuk, akkor nem lesz olyan erős)
Joghurtból , mézből , narancsléből olajból kikeverjük az öntetet és sóval, őrölt borssal ízesítjük.
Összekeverjük a hozzávalókat és a tetejét megszórhatjuk gránátalma magokkal.

Print

A bejegyzés trackback címe:

https://mindenkaja.blog.hu/api/trackback/id/tr72378666

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása