Ez egy igazán könnyen és gyorsan elkészíthető étel a nap bármely szakában reggelitől a vacsoráig. Ráadásul ideális vendégváró falatkáknak is.
Kedves blogtársamnál Cérnácskánál olvastam a
pizzás csigáról amit már régóta el akartam én is készíteni. Aztán
Edónál megláttam a krémsajtos kolbászos csiga verziót. Ma nem akartam túl sokat tüsténkedni a konyhában, ezért gondoltam, hogy sebtiben összedobom ezt a kolbászos csodát. Őszintén bevallom, hogy nagyobb sikere volt, mint amikor órákig pepecselek valamivel. :)
Sült kolbász, sült sajt, hmmm, már az illatára is mindenkinek csurgott a nyála, utána olyan gyorsan elkapkodták, hogy hírmondója sem maradt.
Hozzávalók:
1 csomag (250 g) Tante Fanny leveles tészta
1 tubus natúr krémsajt
15 dkg csabai kolbász vagy bármilyen pikáns kolbász
1/2 lilahagyma
10 dkg reszelt sajt
1 tojás
A leveles tésztát kicsit belisztezett felületen kitekerjük (vagy kinyújtjuk- attól függ milyen van otthon).
A natúr krémsajtot csíkokban felkenjük, majd soronként elrendezzük rajta a vékony karikára vágott kolbászt.
A tésztát hosszabbik felénél elkezdjük feltekerni, majd a felgöngyölt hurkából éles késsel 1-1,5 cm széles cikkeket vágunk.
A kis csigákat elhelyezzük sütőpapírral bélelt tepsin. A tetejüket megkenjük tojással, helyezünk rá egy kis lilahagymát és reszelt sajtot is.
Majd 180 C fokos sütőben 25 perc alatt készre sütjük. Lilahagymával és tejföllel tálaltam.
Utolsó kommentek