2010.10.03. 17:18
Káposztás csiga
Felbuzdulva a Kolbászos csiga sikerén, semmi sem menti meg a családomat egy újabb csigától.
A pirított káposzta édeskés íze az őszi estéken belülről melengeti át a testet.
Az egészben a legnehezebb művelet a káposzta lereszelése volt, mert az itthoni kézi reszelő valahogy sehogy sem állt kézre.
Hozzávalók:
1 csomag (400g) Tante Fanny élesztős leveles tészta
1/2 fej káposzta lereszelve
1/2 fej vöröshagyma
2 ek. barna cukor
1 db tojás a kenéshez
1 kk. őrölt kömény
1kk. őrölt szerecsendió, gyömbér,
só, bors,
A hagymát apróra vágjuk és kevés olajon üvegesre pirítjuk. Az apróra vágott káposztát megdinszteljük és sóval, borssal, köménnyel, szerecsendióval (Tipp: én egy pici őrölt gyömbért is adtam hozzá) ízesítjük. Belekeverjük a cukrot ízlés szerint adagolva. Ha megpuhult a káposzta, akkor kicsit kihűtjük.
Kitekerjük a leveles tésztát (Tipp: az élesztős leveles tészta változattal jobb csigákat készíteni, mert szépen megdagad a sütőben).
Eloszlatjuk rajta a káposztás masszát. A tésztát hosszanti irányban feltekerjük, majd a rolnit éles késsel felkarikázzuk 1,5 cm széles csigákra.
A csigákat sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, megkenjük tojással és 180 C fokos sütőben 25 percig sütjük.
Szólj hozzá!
Címkék: csiga káposzta vendégváró
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Utolsó kommentek