2010.08.08. 13:11
Sóágyon sült tanyasi csirke
Sikerült szép sárga tanyasi csirkét beszerezni ezért olyan receptet választottam, ahol a csirke saját húsának az íze tud jól érvényesülni. A sóágyon sütött csirke a hiedelmekkel ellentétben nem lesz túl sós ízű, hanem inkább beszívja a húsból kisült zsírt és levet. Íze inkább a grillcsirkére hasonlít.
Hozzávalók:
1,5 kg pucolt egész tanyasi csirke
1 kg só
1 fej fokhagyma
1 fél citrom
2 kk. zöldfűszer (rozmaring, kakukkfű) összemorzsolva
Egy hőálló tálba 1 kg sót teszünk. A csirkét megmossuk és a belsejét bekenjük a zöldfűszerekkel. A hasába helyezzük a pucolt fokhagymagerezdeket és a fél citromot is.
A csirkét ráhelyezzük a sóágyra és forró sütőben 170 C fokon 1,5 óra alatt puhára sütjük. A combjába szúrt tűpróbával tudjuk ellenőrizni hogy mikor készült el a csirke. Akkor finom igazán, ha a bőre is piros ropogósra sül.
Uborkás krumplisalátával tálaltam.

A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Utolsó kommentek