Sikerült szép sárga tanyasi csirkét beszerezni ezért olyan receptet választottam, ahol a csirke saját húsának az íze tud jól érvényesülni. A sóágyon sütött csirke a hiedelmekkel ellentétben nem lesz túl sós ízű, hanem inkább beszívja a húsból kisült zsírt és levet. Íze inkább a grillcsirkére hasonlít.

Hozzávalók:
1,5 kg pucolt egész tanyasi csirke
1 kg só
1 fej fokhagyma
1 fél citrom
2 kk. zöldfűszer (rozmaring, kakukkfű) összemorzsolva

Egy hőálló tálba 1 kg sót teszünk. A csirkét megmossuk és a belsejét bekenjük a zöldfűszerekkel. A hasába helyezzük a pucolt fokhagymagerezdeket és a fél citromot is.
A csirkét ráhelyezzük a sóágyra és forró sütőben 170 C fokon 1,5 óra alatt puhára sütjük. A combjába szúrt tűpróbával tudjuk ellenőrizni hogy mikor készült el a csirke. Akkor finom igazán, ha a bőre is piros ropogósra sül.

Uborkás krumplisalátával tálaltam. 
 

 

 

 

 

 

 

 

Print

A bejegyzés trackback címe:

https://mindenkaja.blog.hu/api/trackback/id/tr562207272

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

aJeti 2010.08.10. 18:18:14

ó uramisten, ennek a csirkének p**cija van :D

Mágnes Dóra · http://mindenkaja.blog.hu/ 2010.08.12. 07:32:41

@aJeti: uramisten, amíg nem mondtad el, addig nem is vettem észre. De most már én is csak azt látom benne :D
süti beállítások módosítása