2010.06.13. 12:27
Cukkinis lecsó
Elkészült nálunk a szezon első lecsója. Még nem volt olcsó a paprika, de már nagyon megkívántam. A lecsó klasszikus receptjének számtalan változata terjedt el,mindenki másképp szereti Ahány ház, annyi lecsó- mondhatnánk. Van aki kolbásszal, virslivel, rizzsel vagy tojással vagy mindegyikkel egyszerre készíti.
A franciák híres lecsója (a Ratatuille- ejtsd: ratatúj) valójában a hagyományos magyar lecsó padlizsános cukkinis változata.
A cukkini nálam minden formában jöhet, ezért ilyenkor keresem az alkalmat, hogy mibe lehet beletenni.
Most köztes megoldásként a padlizsán kihagyásával csak cukkinivel készült és a férfiak kedvéért kolbász is került bele.
Hozzávalók:
1 szál gyulai szárazkolbász
4 pár virsli
1 szál póréhagyma
60 dkg paradicsom
1 kg paprika
2 kis darab cukkini
3 gerezd fokhagyma
1 rozmaring ág
Só, bors
Kolbászt kevés olajon kisütjük és a kolbászzsírra tesszük a karikára vágott hagymát. Ha megpirolt hozzáadjuk a paprikát , paradicsomot és a cukkinit is.
Fokhagymával, sóval, borssal és rozmaringgal ízesítjük. Ha megpuhult a zöldség a legvégén beledobjuk a karikára vágott virslit is. Friss ropogós héjú kenyérrel tálaljuk
Melegen és hidegen is üdítő nyári étel.
Szólj hozzá!
Címkék: paradicsom paprika cukkini lecsó virsli
A bejegyzés trackback címe:
https://mindenkaja.blog.hu/api/trackback/id/tr722078108
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.
Utolsó kommentek