Elkészült nálunk a szezon első lecsója. Még nem volt olcsó a paprika, de már nagyon megkívántam. A lecsó klasszikus receptjének számtalan változata terjedt el,mindenki másképp szereti Ahány ház, annyi lecsó- mondhatnánk. Van aki kolbásszal, virslivel, rizzsel vagy tojással vagy mindegyikkel egyszerre készíti.
A franciák híres lecsója (a Ratatuille- ejtsd: ratatúj) valójában a hagyományos magyar lecsó padlizsános cukkinis változata.
A cukkini nálam minden formában jöhet, ezért ilyenkor keresem az alkalmat, hogy mibe lehet beletenni.
Most köztes megoldásként a padlizsán kihagyásával csak cukkinivel készült és a férfiak kedvéért kolbász is került bele. 
 
Hozzávalók:
1 szál gyulai szárazkolbász
4 pár virsli
1 szál póréhagyma
60 dkg paradicsom
1 kg paprika
2 kis darab cukkini
3 gerezd fokhagyma
1 rozmaring ág
Só, bors
 
 
Kolbászt kevés olajon kisütjük és a kolbászzsírra tesszük a karikára vágott hagymát. Ha megpirolt hozzáadjuk a paprikát , paradicsomot és a cukkinit is.
Fokhagymával, sóval, borssal és rozmaringgal ízesítjük. Ha megpuhult a zöldség a legvégén beledobjuk a karikára vágott virslit is. Friss ropogós héjú kenyérrel tálaljuk
 
Melegen és hidegen is üdítő nyári étel.
Print

A bejegyzés trackback címe:

https://mindenkaja.blog.hu/api/trackback/id/tr722078108

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása