2010.05.23. 07:00
Máglyarakás egyszerűen
Amikor a Vidéki tyúkoknál olvastam az alábbi máglyarakás receptet olyan egyszerűen nagyszerűnek találtam, hogy vártam a hétvégét amikor én is elkészíthetem.
Hozzávalók
1 fonott kalács (direkt jó ha már nem friss annyira)
6 db tojás
6 ek. Cukor
Vanilia aroma
Tej
Baracklekvár
1 markék dió durvára vágva
2 db alma
A tojások sárgáját felvertem a cukorral és vaníliával, majd kis tejjel hígítottam (én kicsit alul lőttem a tej mennyiségét és nem lett annyira jó szaftos a süti)
A tojás fehérjét habbá vertem robotgéppel.
Egy tepsi aljára fektettem a felszeletelt kalácsot, ráöntöttem a cukros tejes tojássárgáját, megkentem házi sárgabaracklekvárral , megszórtam a durvára vágott dióval, rászeleteltem az almát és meghintettem egy kis fahéjjal.
Előmelegített 200 fokos sütőben sütöttem 10 percig, majd ráterítettem a tojás fehérje habot és tovább sütöttem, amíg a hab megsült a tetején.
Szólj hozzá!
Címkék: tojás dió kalács lekvár
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Utolsó kommentek