Többféle tortillát ismerünk. A spanyoloknál tojásos reszelt krumplis serpenyős étel. (Férjem egyik kedvence, úgyhogy majd arról is lesz később poszt)
A mexicióaknál van búzaliszttel készült változat amiből lapokat sütnek ki és összecsavarva megtöltik raguval, ebből lesz a Burrito. S van még a kukoricalisztes lepény. Ezt legtöbbször kenyér helyett mártogatósnak avokádókrémhez, sajtkrémhez, tejfölös szószokhoz vagy chilis bab mellé köretnek fogyasztják.
Elkészítése nem olyan nehéz, mint amilyennek a leírás alapján tűnhet.

Hozzávalók
20 dkg kukoricaliszt

Kb. 3 dl langyos víz
1 ek. Vaj (ez az eredeti receptben nem szerepel, de én adtam hozzá egy kicsit)


A lisztet egy csipet sóval egy tálban összekeverjük, majd a víz folyamatos adagolásával ruganyos tésztát gyúrunk belőle és 20 percig pihentetjük. Kis (kb. baracknyi ) gombócokat formálunk belőle és két réteg sütőpapír között kilapítjuk kb. 2mm-re. ( Tipp: sodrófa helyett kézzel is simán ki lehet lapítani).
Egy nagyobb teflon serpenyőt felmelegítünk és zsiradék nélkül belehelyezzük a tortilla lapocskákat úgy, hogy az egyik oldaláról lehúzzuk a sütőpapírt és tésztával lefelé a serpenyőbe helyezzük. A felső oldaláról akkor lehet lehúzni a sütőpapírt, ha félig átsült. Akkor megfordítjuk és megsütjük a másik oldalát is. Tálalásig melegen tartjuk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Print

A bejegyzés trackback címe:

https://mindenkaja.blog.hu/api/trackback/id/tr421910431

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása